Slušaj vest

Ljubitelji fudbala se sigurno sećaju čuvenog Jensa Lemana (54). Poznati golman branio je za Šalke, Milan, Dortmund, Arsenal, Štutgart, sa reprezentacijom Nemačke je osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu i srebro na Evropskom. Sada je ponovo dospeo u centar pažnje i to ne zbog fudbalskih stvari - već zbog motorne testere!

Na sudu u Nemačkoj je proglašen krivim zbog toga što je u svom rodnom gradu Starnbergu oštetio komšijinu garažu motornom testerom. Prvobitno je kažnjen sa čak 420.000 evra, pa je uložio žalbu i iznos je smanjen na 135.000 evra.

"Gospodin Leman je prihvatio odgovornost, sklopio je sporazum sa svojim komšijom. Takođe, platio je i sve kazne za parking u sporu koji je imao sa aerodrom u Minhenu", rekao je njegov advokat Florijan Ufer.

Sudija Tanja Valter opisala je Lemana kao "osobu koja se konstantno predstavljala kao žrtva, iako je on ustvari kriv za sve". Javni tužilac Stefan Krojcer je na to dodao da "Leman očigledno veruje da je iznad zakona".

Po završetku karijere Leman je radio u Arsenalu kao trener golmana, pa je bio pomoćnik trenera u Augsburgu i član uprave Herte. Inače, jedan od momenata koji je obeležio njegovu karijeru bio je u Štutgartu kada je usred meča vršio nuždu na terenu.

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Fudbalska revolucija u Kataru 1