Slušaj vest

Marko Gobeljić nije se našao u sastavu OFK Beograda za današnji meč protiv IMT-a. Gobeljića nije bilo u startnoj postavi, niti na klupi "romantičara", a iako nije stiglo zvanično objašnjenje za potez trenera Sima Krunića, pretpostavka je da ima veze sa scenama sa "večitog" derbija.

Poznati fudbaler je na severnoj tribini Humske navijao za Crvenu zvezdu, potom je sišao na atletsku stazu i pridružio se slavlju bivšeg kluba, što se svakako nije dopalo simpatizerima OFK Beograda. Gobeljić se izvinio za svoj potez i rekao je da je spreman da prihvati disciplinske mere, a nije nemoguće da je OFK Beograd iz tog razloga odlučio da ga "skloni" iz tima za prvu narednu prvenstvenu utakmicu.

''Želim da iskoristim priliku da se javno izvinim OFK Beogradu, svojim saigračima i navijačima, nakon slavlja na derbiju. Na treningu sam razgovarao sa ljudima iz kluba i navijačima i shvatio sam da sam pogrešio. Nikada nisam krio niti ću emociju prema Crvenoj zvezdi čiji sam bio igrač u velikom delu moje karijere. Ali sam svestan da sam kao profesionalac pogrešio, svestan sam da ne mogu da budem navijač jednog kluba dok sam profesionalac u drugom klubu istog ranga takmičenja. Trenutno branim boje OFK Beograda, zavoleo sam ovaj klub i morao sam drugačije i profesionalnije da reagujem. Prihvatiću mere klupske discipline, a onda se vraćam na teren da pomognem svojim saigračima", rekao je Marko Gobeljić.

Gobeljić je inače igrao za Zvezdu šest godina (od 2017. do 2023. godine) i u OFK Beograd je došao nakon epizode u Grčkoj. Ove sezone za "romantičare" ima osam utakmica na kojima je ostvario jednu asistenciju.

Marko Metlas/© MN press, all rights reserved Marko Gobeljić vodio navijanje na derbiju

BONUS VIDEO:

Arenasport 1/printscreen Penal za Zvezdu u derbiju protiv Partizana