Slušaj vest

Reprezentacija Nemačke sastaće se sa ekipom Bosne i Hercegovine u trećem kolu Lige nacija u petak 11. oktobra u 20.45. Ovo će biti težak meč za izabranike Julijana Nagelsmana, jer je nekoliko važnih igrača otkazalo dolazak, zbog toga se oglasio i kapiten reprezentacije Jošua Kimih.

Susret će se odigrati u Zenici, ali gosti neće biti u punom sastavu. Prethodno su zbog povreda nastup otkazali Mark-Andre ter Štegen, Kai Haverc, Robin Koh, Jamal Musiala i Niklas Filkrug, potom je tim ostao i bez Davida Rauma i Benjamina Henrihsa. Između ostalog, selektor je dobio vest da neće moći da računa ni na golmana Bernda Lenoa jer mu prethodno nije garantovao da će biti prvi golman.

Sav ovaj sled događaja izazvao je reakciju kapitena Jošue Kimiha: "Želimo samo igrače koji žele da budu ovde. Poziv u reprezentaciju mora da bude nešto veliko i posebno, bez obzira na to da li imate tri ili 100 utakmica za reprezentaciju ili 34 ili 19 godina", započeo je kapiten i potom dodao: "Mesto u reprezentaciji rezervisano je samo onima koji su u stanju da se sa njom maksimalno poistovećuju i osećaju strast".

"Ovo ne važi samo za Lena. Ako neko ne želi da bude ovde, onda ni ne mora da dođe. Imamo dovoljno drugih igrača koji stvarno uživaju da igraju za državni dres. Bitno je da reprezentaciju ne doživljavamo kao neku vrstu tamj-auta ili vreme za opuštanje. Želimo Ligu nacija da shvatimo ozbiljno i da iskoristimo šansu da rastemo kao ekipa", zaključio je kapiten. 

Nemačka je na deobi prvog mesta koje deli sa Holandijom (po 4 bodova), dok isti broj bodova (po 1) imaju i Bosna i Hercegovina koja zauzima treće mesto, odnosno Mađarska koja je na četvrtoj poziciji.

Nemačka će se sa Holandijom sastati tri dana kasnije, odnosno 14. oktobra na domaćem terenu, dok će BiH istog dana igrati sa Mađarskom ponovo na svom terenu.

BONUS VIDEO: 

MONDO/Milutin Vujičić Fudbalska revolucija u Kataru 2