Slušaj vest

Hjung Min Son jedan je od najboljih fudbalera u Premijer ligi već godinama. Da ne igra u Totenhemu verovatno bi imao mnogo više titula, ali sada nije dospeo u centar pažnje zbog svojih golova, asistencija i fudbalskih poteza, već zbog skandala. Njegova porodica, tačnije otac Vong Jung Son i brat Hjong jun Son osuđeni su zbog nasilja nad decom.

Oni rade sa decom u okviru fudbalske akademije "Son" i sud u Južnoj Koreji osudio ih je na novčanu kaznu od tri miliona jena (oko 2.030 evra). Pred sudom su se izvinili, izjavili da se kaju, ali "da je sve što su radili bilo iz ljubavi prema deci" i tvrde da njihove metode nisu bile nasilne.

Roditelji dece zvali su policiju još u martu posle jednog treninga i optužili su ih da su tukli njihovu decu. Optužili su ih da su korner zastavicom udarali decu po butinama i da su deca to prijavila na jednom od kampova koji je održan u Japanu (Okinava). Roditelji jednog od njih tvrde i da je taj udarac ostavio posledice i da je dve nedelje morao da ide na određene tretmane zbog toga.

Sve to dogodilo se posle treninga na kom su se deca trkala, a dečak koji je izgubio dobio je spomenutu kaznu sa korner zastavicom. "To nije bila nikakva vrsta fizičke kazne, već nešto što je zajednički dogovoreno kao deo fitnes treninga", naveo je Sonov otac u saopštenju.

On je napisao i knjigu koja je postala bestseler na temu toga kako je pomogao svom sinu Hjung Min Sonu da postane jedan od najboljih igrača u Premijer ligi. "Moraću da preispitam sebe i svoje metode, jer sam pogrešio što nisam proverio kakve su granice i koliko su se promenila vremena i zakoni. Kunem se da ni ja niti bilo ko od trenera u našoj akademiji nikada nije uradio nešto što nije bilo bazirano na ljubavi prema našim mladim igračima. Mnogo toga što su naveli ljudi koji nas tuže nije tačno i mi kao akademija u potpunosti sarađujemo sa vlastima i ne krijemo ništa", poručio je Vong Jung Son.

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Fudbalska revolucija u Kataru 1