Slušaj vest

Bivši fudbaler Partizana Umar Sadik objavio je na svom Instagramu fotografiju iz Humske i taj njegov potez mnoge je iznenadio. Ne radi se o staroj fotografiji, Sadik je zaista u sredu bio u Humskoj i trenirao je na stadionu Partizana, a razlog je što njegov klub Real Sosijedad baš tu igra evropsku utakmicu večeras od 18.45!

O čemu se radi? Makabi će igrati u Humskoj zbog dobro poznate situacije u Izraelu, pa će tako na beogradskom stadionu biti formalni domaćin Real Sosijedadu u Ligi Evrope. Inače, nisu se proslavila dva tima do sada, pa je tako Makabi bez učinka, dok je Sosijedad tek na jednom bodu, a večeras će imati aduta u vidu Umara Sadika pošto dobro znamo da je Nigerijcu teren Humske poznatiji od ostalih igrača.

S druge strane Žarko Lazetić kao trener Makabija može da bude zadovoljan što se igra u Humskoj, pošto je tu proveo dane i kao igrač, ali i kao trener - prvo kao pomoćnik, a zatim i kao "rivalski" trener u Metalcu i TSC-u.

Umar Sadik
Instagram/sadiq.umar19 

Podsetimo, Umar Sadik (27) bio je veliki pogodak Partizana koga je Ivica Iliev doveo iz Rome u julu 2019. godine na pozajmicu. Crno-beli su ga otkupili za dva miliona, pa ga prodali Almeriji za devet samo godinu dana ranije, da bi po izborenom plasmanu u La Ligu - stigao u Sosijedad za 20 miliona evra.

Nažalost, imao je tešku povredu i još traži formu, pa je tek četiri puta pogađao za klub iz Baskije. U dresu Partizana je odigrao 52 utakmice i zabeležio je 23 gola i 19 asistencija.

MN Press Umar Sadik

BONUS VIDEO:

Arena Sport Stefan Kovač gol na Mladost - Partizan 1:3