Slušaj vest

Roberto Manćini više nije selektor Saudijske Arabije. Napustio je klubu posle samo 14 meseci, iako je 2023. potpisao skupoceni ugovor sve do 2027. godine. U zajedničkom saopštenju trenera i tamošnjeg saveza navedeno je da je rastanak "sporazumno dogovoren".

Iako je bila hit Svetskog prvenstva u Kataru pre tačno dve godine i na njemu pobedila Argentinu, sada svetskog prvaka, Saudijska Arabija upala je u veliku krizu rezultata pod vođstvom slavnog Italijana. U poslednjih mečeva, Saudijci su ostvarili samo jedan trijumf i trenutno su treći u Grupi C treće runde kvalifikacija za Mundijal 2026 u Americi, Kanadi i Meksiku.

Plasman će izboriti po dve ekipe iz svake od šest grupa, a trećeplasirani i četvrtoplasirani će u sledeću rundu kvalifikacija.
Nakon što je svojoj zemlji doneo titulu prvaka Evrope sa Azurima 2020, Manćini u Saudijskoj Arabiji nije uspeo da ponovi ni približno dobre rezultate, a u toku mečeva se i svađao sa navijačima, kojima je poručivao da "od*ebu".

U poslednjih pet mečeva, Saudijska Arabija izgubila je u mečevima protiv Jordana (1:2) i Japana (0:2), uz remi protiv Indonezije (1:1) i Bahreina (0:0), kao i uz jedini trijumf protiv Kine (2:1). Naredne utakmice igraće u novembru protiv Australije i Indonezije i više nema pravo na kiks.

U tim mečevima ekipu će voditi Manćinijev naslednik, jer je raskinut njegov ugovor prema kojem je, kako je tvrdio list Gazeta delo Sport, godišnje zarađivao vrtoglavih 25 miliona evra.