Slušaj vest

Velike promene dogodile su se u fudbalskom klubu Partizan - nakon nekoliko neuspešnih godina klub su napustili predsednik milorad vučelić i generalni direktor Miloš Vazura, a veikom srpskog fudbala za sada komanduje Radna grupa. Na njenom čelu je Rasim Ljajić, čija su dvojica najbližih saradnika bivši fudbaleri crno-belih. Navijači Partizana velika očekivanja imaju od povratnika u klub, Danka Lazovića i Predraga Mijatovića.

Nekadašnji fudbaleri velikih biografija trebalo bi da utiču na stabilnost tima iz Humske, a verovatno i da najave drugačije vreme u srpskom fudbalu. Možda čak i daleko bolje odnose sa Crvenom zvezdom, nakon nekoliko godina u kojima dva najveća srpska kluba nisu često uspevali da budu na istim stranama. Fotografija iz jednog beogradskog restorana, sa poslovnog ručka Zvezdana Terzića i Peđe Mijatovića, govori da je vreme za popravljanje odnosa dve suprotstavljene strane.

Zvezdan Terzić je već godinama u samom vrhu upravljačke strukture Crvene zvezde, a njegovi odnosi sa Partizanom bili su promenjivi. Od povremenih zajedničkih saopštenja upućenih Fudbalskom savezu Srbije i Zajednici superligaša, preko daleko češćih sukoba na relaciji Zvezde i Partizana, pa sve do predloga da čelnici dva kluba treba zajedno da gledaju derbije.

Sa druge strane, Predrag Mijatović je nakon blistave karijere u dresu Partizana, Real Madrida i drugih klubova imao i funkcionersku ulogu u Španiji. Radio je u Realu, najvećem klubu na svetu, pa iz španskog fudbala donosi manire koji bi trebalo da podignu ugled čitavoj Superligi. Verovatno je njihov deo i pomirenje sa Zvezdom, koja bi Partizanu mogla da bude samo sportski rival, a ne i neprijatelj kako se to povremeno činilo prethodnih godina.

Bonus video:

Arena Sport Stefan Kovač gol na Mladost - Partizan 1:3