Slušaj vest

Reprezentacija Engleske imala je bizaran ritual na Evropskom prvenstvu 1996. godine u svojoj zemlji. Najbolji igrač ekipe Pol Gaskojn pre svakog meča bi uhvatio centarfora Lesa Ferdinanda za polni organ.

Svako ko je bar jednom čuo za "Gazu" sigurno se ne bi iznenadio tom zahtevu beskrajno talentovanog fudbalera koji je i tokom karijere pio, a potom decenijama bio u paklu poroka, praktično sve dok mu nisu potpuno razorili zdravlje i život.

Sa druge strane, naravno da se Les Ferdinandu takav ritual i zlostavljanje nisu svideli, niti je mogao da veruje šta mu Gaskojn traži. Gaskojn mu je konstantno pričao da mu to pomaže da igra dobro - i igrao je dobro, a Engleska je stigla do polufinala, u kojem je ispala na penale od Nemačke, kasnijeg prvaka Evrope.

Ovako je Gaskojn jednom prilikom pričao o tom "ritualu".

"Svi fudbaleri su goli i spremaju se. Pogledam sam nadole i video pe*is Lesa Ferdinanda. Dođavola, bio je tako veliki. Zamolio sam ga - Les, kada te molim dopusti mi da ga uhvatim. Rekao mi je - Gaza, od*ebi", kazao je on.

"Nastavio sam da insistiram i rekao sam mu - 'Molim te, pusti me, igraću dobro posle toga'. Verovatno sam posle toga bio koji bi trebalo da izađe iz svlačionice i pogledao je ka selektoru Teriju Venejblsu i slegao ramenima"

Les Ferdinand i Toni Adams
ADRIAN DENNIS/EPA 

Nastavio je i posle toga da traži napadaču istu stvar, do te mere da mu je Ferdinand pričao sa začuđenim izrazom lica:

  • "Da li si ti je*eno normalan?", u šoku je i dalje bio Ferdinand
  • "Hajde, pusti me, igraću dobro", odgovorio je Gaskojn.

"Pustio me je da to uradim, izašao sam na teren i zaista sam igrao je*eno dobro. Potom je došla i druga utakmica, protiv Škotske, opet sam mu prišao, opet sam ga uhvatio... Zamislite kako se Les osetio kada sam dao gol protiv je*ene Škotske. Sigurno je pomislio 'Oh, je*ote'"

"Kako je turnir odmicao, došli smo do faze da je Les Ferdinand pre svake utakmice ostajao poslednji u svlačionici i zastajao kraj vrata, pa mi sa dignutom rukom iza glave govorio: 'Hajde, požuri Gaza'", nasmejao se Gaskojn.

Sve što se nakon toga događalo slavnom fudbaleru nije bilo ni izbliza smešno.

Bonus video:

Kurir televizija NOVI DETALJI PUCNJAVE U SARAJEVSKOJ ŠKOLI! Novinarka otkriva nepotvrđene informacije za Kurir: Evo zašto je učenik prvog razreda probao da ubije maloletnika