Zvanično, postaće igrač Palerma kada u petak bude prošao medicinske preglede i odmah će se priključiti treninzima, objavljeno je na zvaničnom sajtu člana Serije A.

"Milan Milanović doputovao je u Palermo da bi prošao medicinske preglede i nalazi se na putu da postane naš član. Ovaj 19-godišnjak biće u mogućnosti da trenira sa ekipom kada bude završena sva papirologija", napisano je na sajtu tima sa sicilijanskog kluba.

Milanović je pristao da pređe u Palermo iz moskovske Lokomotive za oko 400.000 evra godišnje, a ruski klub morao je da se zadovolji sa svega 500.000 evra, jer ugovor mladog Srbina ističe narednog meseca. Znajući to, Italijani su se dogovorili sa Milanovićem još u decembru prošle godine, a potpisali ugovor u januaru i pristali da plate simboličnu sumu novca za mladog reprezentativca naše zemlje, kojem se "proriče" svetla fudbalska budućnost.

Igrajući za omladinsku reprezentaciju Srbije, Milanović je bio strelac dva gola na sedam mečeva, a od kada je prekomandovan u mladu, postigao je dva pogotka na šest nastupa, iako je stoper.

Poput Uroša Ćosića i on je pre potpisivanja profesionalnog ugovora sa Crvenom zvezdom napustio mlađe kategorije našeg najvećeg kluba i otišao u Lokomotivu iz Moskve, ali je to uradio šest meseci pre Ćosića, u januaru 2008. godine. Milanovićevim stopama, isto je uradio i Ćosić leta 2008. godine, ali je njega put vratio nazad u Crvenu zvezdu na šestomesečnu pozajmicu.

Milanović je visok 194 centimetra, rođen je 31. marta 1991. godine u Kosovskoj Mitrovici.

(MONDO)