Veliko ime svetskog fudbala, Nemac Matijas Zamer posetio je danas Fudbalski klub Partizan.

U vedroj atmosferi u Humskoj, nekadašnjeg defanzivca Borusije iz Dortmunda i nemačke reprezentacije, ugostili su generalni sekretar Partizana Darko Grubor i trener Aleksandar Stanojević, koji su mu uručili crno-beli dres sa brojem 6 i njegovim prezimenom na leđima.

"Ovo nam je prvo pojačanje u prelaznom roku", rekao je Grubor u šali, a Stanojević se nadovezao: " Značio bi nam…".

Potom se oglasio i Zamer: "Ne mogu više da igram fudbal, ali mogao bih da dirigujem na terenu".

Stanojević je to prihvatio: "E, baš nam je takav potreban!".


Zamer, koji je trenutno angažovan na poziciji tehničkog direktora Fudbalske federacije Nemačke, iskoristio je boravak u Srbiji da poseti i srpski klub koji je učestvovao u Ligi šampiona. U Humsku ga je doveo nekadašnji fudbaler Partizana - Miroslav Miki Stević, Zamerov nekadašnji saigrač iz Borusije.

"Srpski fudbaleri imali su, tradicionalno, ogroman uticaj na nemačkom tlu. Vaši klubovi, generalno, postižu značajne rezultate u Evropi, vi ste mala zemlja, ali imate velike igrače", rekao je Zamer prilikom posete.

Neven Subotić je jedan od srpskih fudbalera koji igra značajnu ulogu u nemačkom fudbalu, pre svega Borusiji iz Dortmunda sa kojom je osvojio titulu.

"Velika stvar je za Borusiju što je ove godine prigrabila trofej posle devet godina čekanja, bila je lišena evropskog opterećenja, posvetila se samo prvenstvu i to je rezultiralo uspehom. Do skora su u Dortmundu koristili izgovore u vidu organizacionih problema i nedostatka novca, ali su sad sve prevazišli, pa će naredna sezone biti za 'milionere' pravo suočavanja s realnošću, jer je uvek teže ostati na vrhu, nego ga osvojiti", rekao je Zamer.

(MONDO - foto: FK Partizan)