Nekadašnji reprezentativac Holandije po tri sezone je nosio dres Ajaksa i PSV Ajndhovena, dok je u Fajnordu 1997. godine "okačio kopačke o klin".

Sličan put prelazi i sada, kao trener.

Ekipu Ajaksa vodio je od 2001. do 2005. godine (uzeo dve titule prvaka i jedan kup), sa PSV-om je bio prvak u jedinoj sezoni na Filips stadionu (2006/07), a ostaje da se vidi koliko će uspešan biti u Fajnordu, koji već godinama beleži dosta slabe rezultate za klub takvog renomea.

Kuman (48) je imenovan za šefa struke umesto Marija Bena, koji je klub iz Roterdama napustio prošlog meseca, pošto su mu igrači iskazali nepoverenje.

Tokom bogate igračke karijere, Kuman je 79 puta nastupio za nacionalni tim, sa kojim je u Nemačkoj 1988. postao šampion Evrope.

U "ličnoj karti" mu stoje dva trijumfa u Kupu evropskih šampiona, dok je igrao za PSV i Barselonu, a uz to i osam nacionalnih titula u Holandiji i Španiji.

Poslednji angažman imao je pre dve godine u AZ Alkmaru, gde se zadržao svega pet meseci, a pre toga je vodio Valensiju, sa kojom je 2008. osvojio Kup kralja.

(MONDO)