Zdravko Mamić je čovek od reči. I dela. Kad obeća tamburaše - tamburaši sviraju. Kad obeća da će se napiti - to i učini.

Uoči prve utakmice baraža između Turske i Hrvatske za plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine, Mamić je obećao da se napiti ako Hrvatska pobedi u Istanbulu.

"Najponosniji sam Hrvat. Svaka reč kojom bih želeo da opišem ono što su naši momci pokazali u Istanbulu bila bi promašena. Bila je to veličanstvena noć Slavena Bilića i svih koji su igrali. Svi su bili neverovatni, kakva noć hrvatskog fudbala", bio je ushićen Mamić posle velike pobede Hrvatske.

"Bez obzira na to što me bole leđa, idem da se napijem. Idem da pevam u čast Bilića, Olića, Mandžukića, Eduarda, Vide, Ćorluke… i svih ostalih, jer su bili heroji", najavio je Mamić.

Hrvatska je ubedljivo savladala Tursku, a Mamić je pokazao da održava obećanja. U jednom zagrebačkom klubu protekle noći opustio se do krajnjih granica, zabavljao je društvo govorima govorima o katoličanstvu i hrvatštvu, prenosi Tportal.

Taj hrvatski portal je došao do fotografija razuzdanog Mamića i objavio ih. Možete i vi da uživate u Mamićevom "performansu".

(MONDO - foto: Tportal.hr)