Da jedno zlo ne ide nikada samo, uverili su se fudbaleri Mančester junajteda u sredu uveče. Ne samo da su, kao prošlogodišnji finalisti, ispali već u prvoj fazi Lige šampiona, već su na dug period ostali i bez kapitena Nemanje Vidića.

Zbog povrede ligamenata kolena zadobijenih u duelu sa napadačem švajcarskog šampiona Markom Štrelerom, naš fudbaler (prema prvim prognozama) odsustvovaće s terena najmanje četiri meseca, što znači da će moći da trenira tek sredinom aprila.

S obzirom na to da se sezona u Premijer ligi završava 13. maja, nije nemoguć scenario da Vidić praktično prve utakmice za Junajted odigra početkom naredne sezone, naravno ukoliko ostane u klubu, jer već neko vreme u Engleskoj postoje spekulacije oko toga da će otići sa Old Traforda.

U 41. minutu utakmice u Bazelu, u kojoj je remi garantovao Junajtedu plasman u osminu finala Lige šampiona, Vidić je ušao u duel u visokim Štrelerom, obojica su usled međusobnog povlačenja pala na travu, ali je Štreler to uradio tako da je praktično "iskrivio" Vidićevu desnu nogu. Stradali su ligamenti kolena koje je 30-godišnji Srbin već povređivao u karijeri.

Vidić je odmah signalizirao klupi da nešto ozbiljno nije u redu, a sa terena je iznet na nosilima.

(N. J. - MONDO, foto: AP)