Šef stručnog štaba Vojvodine Zlatomir Zagorčić je za ponedeljak, 18. juna u 10 časova u Sportskom centru "Vujadin Boškov" zakazao zbor radnih ljudi, odnosno fudbalera.

Obavezan je dolazak svih prvotimaca koji su pod ugovorom što znači da će se stručnom štabu na raspolaganje staviti i profesionalci koji su proteklih šest meseci proveli na pozajmicama (Karan, Nestorović, Radoja, Bilbija, Šušnjar…), objavljeno je na sajtu kluba.

Do 2. jula ekipa će biti u svom trenažnom centru u Veterniku, a potom se seli u gradić Sošau u Austriji gde će provesti deset dana.

Tokom priprema, uz svakodnevne treninge, fudbaleri Vojvodine odigraće sedam prijateljskih utakmica. U prvoj fazi rada u Novom Sadu planirana su dva test meča. Tri kontrolne utakmice biće odigrane u Austriji (6. jula protiv Kopenhagena i 11. Jula protiv Jabloneca, dok se treći rival još traži), a po povratku u Novi Sad "lale" će imati još dva kontrolna meča. Imena ostalih protivnika biće saopštena naknadno.

Vojvodina će igrati u kvalifikacijama za Ligu Evrope, startuje od 2. kola, a ime protivnika saznaće 25. juna.

U međuvremenu, kompletiran je stručni štab. Zagorčiću će pomagati Zoltan Sabo i Spasoje Jelačić, trener golmana je Saša Todić, dok će se za fizičku spremu igrača binuti Milan Šolaja, doskorašnji trener u Atletskom klubu Vojvodina.

(MONDO)