Savo Milošević i Zoran Laković u četiri oka.

Novi član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije sreo se u ponedeljak sa generalnim sekretarom naše Kuće fudbala. Njih dvojica razgovarala su u budućem Miloševićevom angažmanu u FSS.

Iako još nije zvanično, Miloševićev opis radnog mesta trebalo bi da bude - član Izvršnog odbora zadužen za odnose sa reprezentacijom.

Milošević (38) stupa na dužnost kao rekorder po broju odigranih utakmica za reprezentacije naših država, SR Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i samostalne Srbije. Sakupio je 102 nastupa za "plave", a potom i "orlove", tokom karijere u kojoj je igrao za Partizan, Aston Vilu, Saragosu, Parmu, ponovo Saragosu, Espanjol, Seltu, Osasunu i Rubin iz Kazanja.

"Poslednjih deset dana bio sam na odmoru. Prvi, inicijalni sasatanak sa čelnicima Saveza imao sam pre odlaska na put. Tom prilikom dogovorili smo se da budem deo Izvršnog odbora...", rekao je Milošević i dodao:

"Razumem znatiželju medija, zamolio bih novinare za još samo malo strpljenja. U toku ove nedelje imaćemo razgovore o mojim zaduženjima i kad budemo sve detalje definisali, održaćemo konferenciju za medije ili na neki drugi način izaći u susret 'sedmoj sili' sa kompletnim detaljima. Da ne pričamo o detaljima dok ne budemo imali jasnu, celovitu, kompletnu sliku..."

Milošević ističe da nije najbitnije šta će on da radi, već da se ostvare ciljevi - modernizacija Saveza.

"Ja nisam suština, niti moj individualni dogovor sa gospodinom Karadžićem ili gospodinom Lakovićem... Suština je ono što je Tomislav Karadžić rekao na sednici Skupštine. Cilj i ideja Saveza su da dođe do modernizacije, profesionalizacije, sveže krvi... Ako sve bude tako, biće potrebno još mnogo ljudi da bude angažovano", rekao Milošević.



(MONDO)