Odlazak Roberta Prosinečkog šokirao je celu zvezdašku javnost.

Najviđeniji momci sa severa, vođe vatrene frakcije navijača, došli su na vanredni brifing u Medija centar "Marakane", da bi svojim ušima čuli vest: Robert Prosinečki više nije trener Crvene zvezde.

Posle emotivne konferencije za novinare ostali su u šoku i nisu se složili s odlukom šefa stručnog štaba da samo on preuzme odgovornost za aktuelnu, crnu situaciju u klubu.

MONDO iz svojih izvora saznaje da su Delije imale susret sa najužim rukovodstvom kluba, uključujući i predsednika Vladana Lukića.

Sreli su se na stadionu nedugo posle Robijevog povlačenja sa mesta trenera posle godinu i po dana bez jedne ružne reči izrečene na račun rukovodstva.

Jedan od najuticajnijih ljudi sa severa izneo je tokom tog susreta sledeći stav:

"Nije samo on odgovoran za ovo što se događa".

Biće zanimljivo videti da li će navijačka grupa Delije Sever objaviti i zvanično saopštenje povodom novonastale situacije, delom i zbog toga što se okruglo tri godine od dolaska Lukićeve "vlade" stadionom Crvene zvezde protiv Naftana orilo "Uprava napolje", "Lukiću odlazi" i "Dragan Džajić".

Tokom svog skoro pa potresnog obraćanja Prosinečki je apostrofirao da je "samo od navijača imao bezrezervnu podršku", a na putovanjima i utakmicama crveno-belih moglo je da se primeti da zaista nikada ka njemu nisu usmeravali nezadovoljstvo zbog nedostatka pobeda, radosti i trofeja.

Meta su često bili drugi, ali od onih kojima su se navijači u protekle tri godine obraćali za sad je otišao samo Ivan Adžić.

Zvezdaška javnost sa nestrpljenjem prati sve što sledi nakon neočekivanog povlačenja ljubimca navijača i čoveka koji je po dolasku u klub, u decembru 2010. godine, dobio "avansno" poverenje većine kojoj je crveno-bela boja u srcu i koji, čini se, to poverenje još nije potrošio, iako je već otišao.

(N. J - MONDO, foto: MN Press)