Mančester junajted je u prvom kolu Premijer lige posle osam godina izgubio na Gudison parku sa 1:0, a Nemanji Vidiću to je bio prvi meč posle devet meseci pauze zbog povrede.

Međutim, stameni Srbin nije uspeo da zatvori sve "rupe" u odbrani, pošto su zbog brojnih izostanaka u zadnjoj liniji bila dvojica veznih igrača - Majkl Kerik i Antonio Valensija.

"Znali smo da nas čeka teška utakmica i uradili smo sve da ostvarimo što bolji rezultat. Cilj je bio da igramo dugim loptama i koristimo šanse iz kontranapada. Nismo uspeli da postignemo gol i nikad nismo srećni kad je tako", rekao je Vidić za klupsku televiziju.

On je dodao da je Everton na svom terenu uvek opasan.

"Everton uvek igra dobro i stvara šanse pred domaćom publikom. Nažalost, iskoristili su jednu i to je presudilo. Veći problem je što mi nismo iskoristili naše prilike", poručio je srpski fudbaler.

Vidić tvrdi da tim što pre treba da arhivira poraz i da se okrene sledećem meču protiv Fulama.

"Protiv Evertona nije bilo dobro, ali moramo da gledamo napred. I ranije smo gubili prvu utakmicu u prvenstvu i posle toga sve se završavalo dobro. Uveren sam da možemo da dobijemo sledeću utakmicu kod kuće i da pobeđujemo u seriji", zaključio je Vidić.

Menadžer Junajteda Aleks Ferguson izjavio je da njegovi igrači nisu dovoljno koristili kvalitete Robina van Persija.

"Mnogo su trčali, dobacivali se loptom oko njega, ali nije bilo prodora ka petercu i upošljavanja Van Persija. Kada imate takvog igrača u timu, morate da iskoristite njegovu snalažljivost protiv protivničkih centralnih bekova", rekao je Ferguson, koji je Holanđaninu ukazao šansu tek u poslednjih 25 minuta.

On je istakao da je porazu na Gudison parku kumovao i sudija Andre Mariner, koi je sve vreme favorizovao domaćina.

"Nije nam svirao čist penal nad Velbekom u finišu prvog poluvremena. To je ključni detalj utakmice. Teško je igrati u "domaćinskim uslovima", kada publika utiče na sudije. Junajted je bio bolja ekipa, a oni su samo gurali loptu prema visokom Felaniju", poručio je Ferguson.

(Tanjug, foto: Beta/AP)