Kontrolna i Disciplinska komisija UEFA razmatrala je danas "slučaj Kruševac" i odložila je donošenje odluke za 13. decembar.

Organ UEFA je odluku odložio kako bi sproveo dodatnu istragu u vezi sa događajima u Kruševcu 16. oktobra, posle utakmice baraža mladih reprezentacija Srbije i Engleske (0:1).

Fudbalski savez Srbije se, za sada, uzdržava od komentarisanja.

"U cilju poštovanja donete odluke i postupka koji će dodatno biti sproveden, FSS neće komentarisati današnji stav, niti ometati dalji proces", piše u saopštenju na sajtu FSS.

Dakle, strepećemo do 13. decembra!

Pobedom na kruševačkom stadionu "Mladost" 1:0 mlada reprezentacija Engleske plasirala se na prvenstvo Evrope 2013. u Izraelu, nakon što je prvi meč na domaćem terenu u Noriču dobila istim rezultatom (1:0).

Posle utakmice dogodio se niz incidenata.

Fudbalski savez Srbije "na tapetu" je iz dva razloga: navodnih rasističkih uvreda na račun engleskih reprezentativaca sa tribina i nesportskog ponašanja pojedinih fudbalera i članova stručnog štaba selekcije Srbije. I Englezi su pod lupom zbog nesportskog ponašanja pojedinih fudbalera.

Nezavisno od istrage UEFA, Fudbalski savez Srbije je sproveo svoju istragu i već je doneo prilično oštre kazne za vinovnike incidenata.

Najgore su prošli Nikola Ninković i Ognjen Mudrinski koji su udaljeni iz nacionalnog tima na godinu dana. Trener golmana Srđan Maksimović kažnjen i kondicioni trener Andreja Milutinović kažnjeni su sa po dve godine zabrane rada u svim nacionalnim selekcijama!

(MONDO - foto: AP)