Odluka Siniše Mihajlovića da Željko Brkić počne duel sa Hrvatskom kao prvi čuvar mreže iznenadila je mnoge.

Njegova zamena, Vladimir Stojković, bio je "viđen" deo startne postave i veći deo sportske javnosti u zemlji pretpostavljao je da će baš on čuvati gol "orlova" pred zagrebačkom publikom.

Iz "hiljadu" razloga, od kojih mnogi nisu u vezi sa kvalitetom. Navikao je na igru pod pritiskom, na uvredljiva skandiranja sa tribina...

Međutim, Mihajlović je odlučio da na teren pošalje golmana Udinezea i to se pokazalo kao jedna od njegovih lošijih odluka. Brkić je jedan od direktnih krivaca za drugi gol Hrvatske.

Nepomično je gledao centaršut Darija Srne i dopustio da ga Ivica Olić savlada iz peterca, i to nakon što je lopta odskočila o tlo...

Ipak, Vladimir Stojković posle izlaska iz svlačionice nije hteo da iznosi kritike na selektorov račun.

"Nije u redu da pričam sad o tim stvarima, s obzirom na poraz koji smo doživeli. Znam da sve interesuje, ali ne bih da komentarišem odluku selektora. Nisam ljut i konkurisaću za sve sledeće utakmice", rekao je golman po izlasku iz svlačionice.

Saigraču Željku Brkiću pružio je podršku.

"On je sjajan momak i golman i naravno da ga podržavam".

Stojković se tokom meča povredio na krajnje neuobičajen način. Pri šansi Aleksandra Kolarova i Filipa Đuričića početkom drugog dela skočio je sa klupe i udario glavu. Nakon ukazane pomoći ponovo je seo.

"Udario sam u nastrešnicu, ali ništa strašno", objasnio je on.

(MONDO, foto: MN Press)