Bivši fudbaler Galenike i Crvene zvezde Dragan Lacmanović imenovan je za šefa stručnog štaba Zemuna odlukom novog rukovodstva tog prvoligaškog kluba.

U radu sa prvim timom Lacmanoviću će pomagati Milija Brkić, trener golmana biće Rajko Terzić, dok će se o fizičkoj spremi fudbalera brinuti Kažimir Štakić.

"Svesni smo da se Zemun nalazi u nezavidnoj igračkoj i materijalnoj situaciji i da beleži slabe rezultate. Ogromna kriza je sčepala naš klub u svim segmentima i neće nam biti lako da ga podignemo na viši nivo", rekao je Lacmanović.

Novi kormilar kluba iz Gornje Varoši priželjkuje da posle dužeg lošeg perioda rada "zeleno crnih" novopostavljeni rukovodeći aparat reši barem deo problema i nagovesti bolje dane Zemuna.

"Što se tiče mog delokruga rada pokušaću da ekipu podignem na veći rezultatski nivo. To neće biti lako, jer su nam glavni rivali za opstanak već dosta odmakli", smatra Lacmanović.

Ovo je drugi povratak Lacmanovića na kormilo Zemuna. Prvi put je vodio ekipu 1994. godine, a posle toga je radio u Jedinstvu (Paraćin), Obiliću, Beogradu, Jedinstvu (Ub), Mogrenu, Metalcu (Gornji Milanović), a jedno vreme je trenirao Olimpik iz Tunisa.

Lacmanovića je kao fudbalera krasila velika borbenost i važio je za odličnog igrača sredine terena. Bio je oslonac ekipe pod vodjstvom trenera Ivana Čabrinovića, koja je uoči raspada Jugoslavije bila jedna od najboljih u prvoligaškom društvu. Karijeru je okončao 1991. godine u Zagrebu protiv Dinama, kada je imao 39 godina.

(Tanjug)