Do pre nekoliko godina vest da su fudbaleri Partizana izgubili prvenstveni meč predstavljala bi pravu senzaciju, ali ove sezone čini se da je to više nego normalna stvar.

Crno - beli su ovoga puta poraženi na svom stadionu od Vojvodine sa 1:0 u 15. kolu Meridijan Superlige i sada za vodečom Crvenom zvezdom , koja je u nedelju slavila protiv domaćeg Hajduka iz Kule (2:0), zaostaju 12 bodova.

Jedinu dobru priliku za Partizan u prvom poluvremenu propustio je Bojan Zajić u osmom minutu, kada ga je proigrao Stevan Jovetić, a vezista Partizana, sa ivice kaznenog prostora, šutirao pored gola.

Kazna je stigla u 36. minutu - Ranko Despotović izbegao je ofsajd zamku odbrane crno - belih, stuštio se ka golu domaćeg tima i rutinski savladao Safeta Jahića.

Imao je Partizan u drugom poluvremenu terensku inicijativu, ali su crno - beli tek u poslednjih 15 minuta stvorili nekoliko sjajnih prilika.

Najpre je Miloš Bosančić pokušao sa distance, ali je sjajno intervenisao golman Djordje Babelj, a potom je Stevan Jovetić sa nekoliko metara glavom gadjao pravo u čuvara mreže Vojvodine.

Nekoliko minuta pre kraja i Nebojša Marinković je pokušao da savlada Babelja, a njegov prezimenjak Nenad u zaostavnom vremenu izašao je sam ispred golmana gostiju, koji je sjajnom intervencijom otklonio opasnost i osigurao trijumf svom timu.

Novosadjanima je ovo bila druga pobeda nad Partizanom u tekućoj sezoni, a crno - beli su istim rezultatom slavili i pre dva meseca na svom terenu.

Za razliku od Partizana, fudbaleri Crvene zvezde nisu naprarvili kiks i rutinski su savladali domaći Hajduk iz Kule.

Već u 13. minutu Ailton je snažnim i preciznim udarcem savladao Andjelka Djuričića i najavio 12. Zvezdinu prvenstvenu pobedu.

U nastavku je Hajduk pokušavao da stigne do izjednačenja, ali napadi domaćeg tima uglavnom su završavali na ivici Zvezdinog šesnaesterca.

Konačan rezultat postavio je Dušan Djokić u 80. minutu, kada je u kaznenom prostoru Hajduka prihvatio jednu dubinsku loptu i padom iz voleja zatresao mrežu Hajduka.

U trećoj nedeljnoj utakmici 15. kola Bežanija i OFK Beograd remizirali su bez golova, a "romantičarima" je ovo četvrta uzastopna utakmica na kojoj nisu zatresli protivničku mrežu.

Na tabeli vodi Zvezda sa 38 bodova, deset više od apatinske Mladosti, trećeplasirani OFK Beograd sakupio je 27 poena, dok je na četvrtom mestu Partizan sa 26 bodova.

Na začelju se nalaze čačanski Borac i Voždovac sa po 16 bodova i Zemun koji ima samo dva poena.

(MONDO)