Pojedini rukovodioci Crvene zvezde bili su protiv prijave za Uhren Kup.

Fudbaleri nisu imali ništa protiv.

U jednoj od najtežih provera pred početak sezone, kasno okupljena i nedovoljno pripremljena ekipa Slaviše Stojanovića napravila je dobar rezultat u Grenhemu.

Pred nekoliko stotina bučnih Delija: Grashopers - Crvena zvezda 0:1.

Bio je to prvi susret dva tima od 1990. godine, kada su crveno-beli na putu ka tituli prvaka Evrope, između ostalog, izbacili i tadašnjeg švajcarskog šampiona.

Ovog puta, "skakavcima" je presudio jedan od najskočnijih u timu, Filip Kasalica.

Crvena zvezda će u ponedeljak, 9. jula od 19:30 igrati protiv učesnika Lige šampiona iz prošle sezone, Bazela, koji je u prvom meču dana glatko pobedio Fortunu iz Diseldorfa rezultatom 3:0.

Kasalica je u 31. minutu, posle mirnog i preciznog centaršuta novajlije Nikole Miajilovića sa leve strane, samo ćušnuo loptu u gol i doneo veliku radost svojim navijačima.

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Vešović, Lazić, Krneta, Mijailović - Kovačević, Milijaš, Pečnik, Savićević - Kasalica, Mihajlović.

GRASHOPERS: Murki - Grifting, Vilotić, Lang, Abraši - Kaši, Felšer, Ngamukov, Pavlović - Fonlanten, Undevele.

Da se u jeku teških treninga neće braniti, ni štedeti, Zvezda je nagovestila već u 12. minutu, kada je kapiten Nenad Milijap stavio Murkija na teške muke iz slobodnog udarca. Tada nije bilo gola, ali nije stao ni presing. Trener Stojanović, bez razumevanja prema "teškim nogama", tražio je da se protivnik napada na njegovoj polovini.

To je igrače Grashopersa ostavilo bez šanse za gol u prvih 45 minuta. Mladi štoperski par Darko Lazić/Jovan Krneta delovao je kao "mator" na terenu, dok je na drugoj strani levicu probao Vukan Savićević, a u vezi novajlija Aleksandar Kovačević nagoveštavao da je pravo pojačanje.

I drugo poluvreme bolje je počela Zvezda. Preko desne strane, Kasalica je probio odbranu plavo-belih, ali je Stefan Mihajlović zamalo zakasnio na taj centaršut.

Mladi centarfor postigao je gol u 51. minutu, natrčao je na "ničiju" loptu i pre Murkija je ubacio u mrežu, ali je sudija procenio da se Mihajlović aktivirao iz ofsajda, što je zbunilo sve na klupi Zvezde i razbesnelo sve na severnoj tribini.

Pet minuta kasnije, Mihajlovića je zamenio Ognjen Mudrinski, a potom je usledila prva šansa za "skakavce" vredna poeman. U 62. minutu, posle centaršuta sa leve strane, Fonlanten je tukao glavom ali preko gola.

Šta će navijači od njega, između ostalog, moći da očekuju naredne sezone, Kovačević je nagovestio u 70. minutu kada je požrtvovanim klizećim startom prekinuo opasnu kontru Grashopersa, posle ispucavanja Murkija.

Finiš utakmice obeležile su brojne izmene, naročito na strani crveno-belih. Posle Mudrinskog, zaigrali su i Ožegović, Mladenović, Mirić i Ahčin, a igra nije izgubila ni na tempu, ni na kvalitetu.

Ovaj test i rezultat uneo je optimizam u redove Crvene zvezde, pred ponedeljak, kada ekipu očekuje "top" protivnik u evropskim okvirima.