Četvrtak uveče, 8. avgusta 2013, ostaće u ružnom sećanju kapitenu Crvene zvezde Nenadu Milijašu.

Tek drugi put u karijeri, a prvi u crveno-belom dresu, nije iskoristio penal. Uspešniji je bio golman Dmitrij Bezotosni.

Dogodilo se to u važnom trenutku, u poslednjem minutu prvog poluvremena revanš utakmice sa Černomorecom u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Bio je to šok od kojeg igrači vicešampiona Srbije nisu mogli da se oporave. Utakmica je završena bez golova, a Ukrajinci su prošli dalje zahvaljujući pobedi u Odesi (3:1).

Promašen penal, zvižduci publike i skandiranje "Milijaš napolje", zamena u pauzi između dva poluvremena, ali najviše eliminacija iz Evrope, potresli su Nenada Milijaša.

"Sve zajedno mi je jako teško palo. Najžalije mi je to što smo ispali. Borili smo se, imali šanse, ali ja sam sa jedne strane krivac. Nisam uspeo da postignem penal, a sigurno je da sam imao najveću želju da dam gol u tom trenutku", rekao je kapiten crveno-belih novinarima dan posle utakmice.

Da li si mogao da spavaš?

"Teško".

"Bio mi je to najgori trenutak u karijeri", dodao je Milijaš.

A da li si razmišljao o odlasku iz Zvezde?

"Pričaću sa ljudima iz kluba. Ako ja Zvezdi nisam potreban i Zvezda mene ne želi, normalno je da ću gledati da napustim klub. Posle svih priča sa Upravom i trenerom kako sam potreban Zvezdi i kako valjam, nisam razmišljao o tome, ne posle jedne utakmice", rekao je vidno razočaran Milijaš zbog svega što se u četvrtak uveče dešavalo na "Marakani".

Penal je izveo u donji desni ugao. Da može da vrati vreme, kaže da bi šutirao drugačije.

"Ovo mi je prvi penal koji sam promašio u Zvezdi, promašio sam jedan u Engleskoj. Nema pravila kako šutiram. Šutirao sam i visoko i poluvisoko i po zemlji... Kada bih vratio vreme šutnuo bih loptu gore, ali nisam, mislio sam da je dole bolje. Pogrešio sam, ali svakome se desi. Danas je novi dan...".

"Tek je jedan dan prošao, još mi je teško, ali nadam se da ću u sledećoj utakmici izvući maksimum i nastaviti dalje", dodao je kapiten crveno-belih.

Sledeća utakmica biće u nedelju u Ivanjici, protiv Javora u 1. kolu Jelen Superlige.

"U glavi sam spreman za utakmicu sa Javorom. Želim da putujem i želim da igram, ali trener će odlučiti o tome. Samo pobedama u narednim mečevima mogu da zaboravim na četvrtak".

Neočekivan promašaj sa bele tačke najiskunijeg igrača u timu nije naišao na saosećanje publike, posebno sa zapadne i istočne tribine Zvezdinog stadiona. Usledile su salve zvižduka upućene kapitenu.

"Jako loše sam se osetio, ali svako ko plati kartu ima pravo da komentariše utakmicu na način na koji on misli da je neko zaslužio. Neko na zapadu misli da sam ja tako zaslužio. Moje je da treniram i igram što je moguće bolje. Jesam dosta dao Zvezdi, ali od prošlosti se ne živi. Prošlu sezonu sam odigrao dobro, a ovo je nova. Nešto nisam uradio kako treba. Da li sam za to kriv samo ja ili još neko, ne znam. Sigurno je da mi je jako teško palo i da sam se loše osećao i posle utakmice".

S druge strane, Milijaš je dobio podršku saigrača i stručnog štaba.

"Dobio sam podršku svih iz svlačionice, a mislim da imam i podršku kluba".

Da li je zaista tako ili postoje članovi klupskog rukovodstva koji bi rado videli leđa Nenadu Milijašu, videćemo u narednim danima.