Treći put u kratkom roku na dve strane stola našli su se predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić i direktor Zoran Stojadinović, odnosno fudbaler Filip Kasalica sa svojim agentom.

Ali i dalje bez konačnog i zajedničkog stava, saznaje MONDO.

Naime, fudbaler je čelnicima ponovio stav da je možda u ovom trenutku najbolje da ode iz kluba, ukoliko je izvesno da neće igrati narednog proleća, ali mu je - prenosi naš izvor - poručeno da je rano za bilo kakvu konačnu odluku utoliko što će Upravni odbor najverovatnije u ponedeljak uveče razmatrati izveštaj trenera Slaviše Stojanovića.

Drugim rečima, tek kada bude "obrađen" Stojanovićev izveštaj i klub će zauzeti jasan stav prema svakom fudbaleru pojedinačno, iz čega se možda može zaključiti i da postoje velike šanse da aktuelni trener nastavi s radom narednog proleća.

Kasalica (24) i njegov menadžer, međutim, smatraju da bi još šest meseci na klupi, s povremenim ulascima u drugom poluvremenu, samo dodatno oborili cenu igraču, a da je on u godinama koje ga više ne svrstavaju u "mlade" igrače za ovdašnje uslove.

Užičanin, koji je odlučio da nastupa za Crnu Goru, i dalje je daleko od pomisli da zatraži raskid ugovora sa klubom, iako mu se prema našim saznanjima duguje oko 100.000 evra. Želi iz Zvezde da ode putem transfera i to samo ukoliko je procena trenera da narednog proleća neće igrati više nego ove jeseni.

A, pred Zvezdom do kraja sezone je samo 15 prvenstvenih utakmica, u kojima je izvesno da će ekipa - ako Stojanović ostane - igrati u formaciji 4-4-2, kao i da će bokovi pripasti, verovatno, oporavljenom Darku Lazoviću i standardnom Nejcu Pečniku.

Na kraju, i Crvena zvezda bi mogla da ima jasan interes da proda Kasalicu i da od tog novca izmiri, pre svega, dugove prema pojedinim igračima i tako spreči trend odlazaka putem arbitraže.