Reprezentativci Srbije (standardni i povremeni) u nedelju su potvrdili da gazde inostranih klubova nisu pogrešile kada su ih angažovale, uglavnom u letošnjem prelaznom roku.

Anderleht, Benfika i Sporting iz Hihona ostvarili su pobede zahvaljujući golovima naših fudbalera i tako održali priključak u borbi za titulu, odnosno za plasman u viši rang, u slučaju Sportinga.

Benfika je u gostima gubila 1:0 i 2:1 od pretposlednjeg Olhanensea, da bi Nemanja Matić u 37. minutu izjednačio na 2:2, a Miralem Sulejmani početkom drugog poluvremena postavio konačan rezultat - 2:3.

"Orlovi" su drugi na tabeli portugalskog prvenstva, sa dva boda manje od gradskog rivala Sportinga.

Anderleht je u Belgiji u sličnoj poziciji, s tim da mu vodeći Standard beži četiri boda.

Prednost Standarda bila bi još uverljivija, da Aleksandar Mitrović na gostovanju Gentu nije pogodio mrežu u 76. minutu i "spakovao" bodove u prtljag za Brisel - 1:2.

Devetnaestogodišnjem centarforu je to bio deveti ligaški gol ove jeseni.

Španska Segunda je maratonsko takmičenje, koje traje 42 kola. Posle odigranih 18 rundi, na mestima sa kojih se ide u Primeru su Deportivo La Korunja i Rekreativo Uelva, a samo korak iza njih Sporting Hihon.

Četvrtu pobedu tog tima, uz tri remija u poslednjih sedam kola, u potpunosti je režirao srpski tandem centarforova.

Dejan Lekić u 34, pa Stefan Šćepović u 36. i 40. minutu, obezbedili su pobedu nad Mirandesom od 3:2.

Nekadašnji napadačio Crvene zvezde i Partizana zajedno su postigli 20 od Sportingovog 31 pogotka u drugoj španskoj ligi! I to Šćepović 13, Lekić sedam. Dosta?