Filip Kasalica trebalo je da ove zime popuni kasu Crvene zvezde, odlaskom u redove vodećeg ruskog drugoligaša, Mordovije, ali se to, ipak, nije dogodilo.

"Sa Mordovijom sam postigao usmeni dogovor, čak su mi preko faksa poslali nacrt ugovora, koji je trebalo da potpišem. Onda sam otišao na njihove pripreme u Tursku, gde su me dočekali potpuno drugi uslovi. Čim sam video da to nije to, vratio sam se u Beograd", rekao je Kasalica izveštačima "Sport networka" sa priprema crveno-belih u Sloveniji.

"Nemam objašnjenje za neozbiljnost Rusa, niti više razmišljam o tome. Misli su mi usmerene na Crvenu zvezdu i utakmicu prvog prolećnog kola protiv Javora".

Upitan da li mu je žao zbog neobavljenog posla i da li oseća da je na gubitku, brzonogi napadač je odgovorio:

"Ja nikako ne mogu da budem na gubitku. Igrač sam Crvene zvezde, našeg najboljeg kluba i kluba koji volim. Ugovor mi važi još godinu dana, na meni je da se pokažem i iskupim za nešto slabije partije u poslednje vreme".

Zvezda je u Sloveniji odigrala šest utakmica i sve ih rešila u svoju korist.

"Mislim da smo dobro odradili pripreme, da smo fizički spremni i da smo se uigrali. To donekle pokazuju i rezultati prijateljskih utakmica, koji u suštini nisu bitni, ali ulivaju nadu".

Kasalica je optimista u pogledu ishoda trke sa vodećim Partizanom, koji je na pauzu otišao sa minimalnom prednošću.

"Pred nama je 15 utakmica, kao 15 finala, ali moramo da idemo jednu po jednu. Partizan ima bod više, igraćemo i derbi, tako da se može reći da sami odlučujemo o šampionskoj tituli. Moramo da budemo optimisti".

Dvadesetpetogodišnji Užičanin na proleće bi mogao da se predstavi navijačima u novom-starom svetlu, na poziciji centralnog napadača. Kao takav je pre dve godine i doveden iz Slobode.

"Kod Robija (Prosinečkog) i malo kod Saleta (Jankovića) sam igrao centralno, a posle sam sticajem okolnosti prebačen na bok. Kod sadašnjeg trenera Stojanovića sam igrao i levo i desno. Nedavno sam razgovarao sa šefom, tačnije, zamolio sam ga da ubuduće opet igram klasičnog špica, sa čime se on složio i dao mi šansu na poslednje dve-tri utakmice. To je moja prirodna pozicija i mislim da mi najviše odgovara", završio je Kasalica.