Crvena zvezda čeka titulu od 2007. godine i, u međuvremenu, nikad joj nije bila bliža.

U tih sumornih šest sezona između one u kojoj su ekipu vodili Dušan Bajević i Boško Đurovski i ove u kojoj je trener Slaviša Stojanović, nisu se menjale samo generacije igrača, treneri, sportski direktori, već i kompletne Uprave, predsednici, generalni sekretari...

Uoči derbija u Humskoj, u koji crveno-beli ulaze kao lideri PRVI put od te sezone 2006/07, jedan od igrača sa najdužim stažom na "Marakani", Filip Kasalica, setio se i onih koji su u prethodnom periodu bili tu, radili, trudili se da okončaju dominaciju "večitog rivala".

Kasalica, kao jedan od retkih igrača iz prethodne generacije koji nisu otišli u međuvremenu, a koje je počeo da okuplja Robert Prosinečki, nastavio Aleksandar Janković, setio se i tih vremena.

"Nije nas mnogo ostalo iz te generacije, koja je sa Robijem osvojila Kup. Ne mogu naravno da se porede prvenstvo i Kup, ali nije ni ono bio loš tim. Bilo je tu mnogo odličnih igrača. Ako osvojimo titulu, a nadam se da hoćemo, posvetio bih je svima njima, kao i Robiju (Robertu Prosinečkom) i Saletu (Aleksandru Jankoviću). Oni su na neki način selektirali ekipu od koje je ostala nekolicina igrača", rekao je Kasalica, koji ima pet pobeda i samo jedan poraz u mečevima sa Partizanom na kojima je nastupao.

Na kraju se nadovezao...

"Naravno, posvetićemo titulu i navijačima. I oni su sve vreme bili uz nas".