Mnogo problema ispratilo je baraž duel Rada i Metalca za mesto u Jelen Superligi naredne sezone, a situacija još nije potpuno jasna.

"Građevinari" su izborili opstanak za "zelenim stolom" pošto se klub iz Gornjeg Milanovca nije pojavio na ponovljenom revanšu, smatrajući da zbog prethodnog prekida usled ubačenog suzavca Rad treba da bude kažnjen, a ne da se igra nova utakmica.


Usledila je žalba, pa je Izvršni odbor FS Srbije predmet vratio prvostepenom organu, Takmičarskoj komisiji, na ponovno razmatranje. Definitivna odluka trebalo bi da bude poznata do 1. jula.

Na Banjici su, međutim, uvereni da se ništa neće promeniti i da će i naredne sezone igrati u najvišem rangu domaćeg fudbala.

To potvrđuju i najavljene promene u narednih par dana.

"U naredna dva dana skinućemo sa dnevnog reda pitanje šefa stručnog štaba", rekao je sportski direktor Milomir Čurčić za "Sportski žurnal" i potom otkrio o kome je reč:

"Glavni kandidat je Milan Milanović, dojučerašnji trener niškog Radničkog. Radio je više puta na Banjici, odlično poznaje klub i ambijent. Sa Stevanom Mojsilovićem nismo postigli dogovor i on je završio misiju u Crnotravskoj ulici".

Kada su u pitanju promene u igračkom kadru, trojica standardnih prvotimaca prošle sezone nalaze se na izlaznim vratima.

"Za kapitena Branislava Miloševića i Nikolu Raspopovića imamo dve konkretne ponude. Veliko interesovanje je za Ognjena Gnjatića i postoje izgledne šanse da nas napusti",
kaže Čurčić.

Odlaske bi mogli da nadomeste inostrani fudbaleri.

"Obavili smo načelne razgovore i to sa igračima iz inostranstva. U pregovorima smo sa Portugalcem i levim bekom iz Španije. Ako se dogovorimo, eto ih već na prozivci 1. jula. Ostale poslove definisaćemo u razgovorima sa budućim trenerom", najavio je sportski direktor "građevinara".