Borbeno i hrabro, ali nedovoljno.

Uprkos isključenju Lukasa Pjasentina već u 25. minutu, fudbaleri Čukaričkog trudili su se da ostvare povoljan rezultat u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, međutim, nisu uspeli.

Austrijski Gredig slavio je 4:0 na Banovom brdu i mirno čeka revanš za nedelju dana. Dvostruki strelci bili su Štefan Nuc (37, 90) i Daniel Šic (80, 85).

Pitanje je da li bi gosti napustili Beograd zadovoljni da je odnos snaga bio izjednačen, jer nisu pokazali mnogo više od "brđana", ali...

Pjasentin je u 25. minutu kao poslednji igrač u odbrani oborio Peruanca Jordija Rejnu, koji je prethodno uspeo da mu pobegne i sjurio se ka golu Čukaričkog. Usledio je opravdano pokazan crveni karton Brazilcu i slobodan udarac za goste iz kojeg je kapiten Tomi Korea pogodio prečku.


Bila je to najava onoga što sledi...

U završnici prvog poluvremena, u 37. minutu, Austrijanci su izveli dobru akciju i kratkim dodavanjima "promešali" odbranu našeg tima, a Štefan Nuc je rutinski sproveo loptu u mrežu na dodavanje Koree.

Imao je Gredig ubrzo još jednu dobru priliku, ali je pogodak Španca Tomasa Mirande sprečio požrtvovani Rajko Brežančić, izbacivši loptu sa gol-linije.

U nastavku meča Čukarički je pokušao da napadne i time otvorio rivalu prostor za kontranapade. Činilo se da će zahvaljujući nekoliko odličnih intervencija Borivoja Ristića, "brđani" uspeti da dožive minimalan poraz, međutim, u finišu meča koncentracija je opala.

U poslednjih 10 minuta srpski predstavnik primio je čak tri gola!

Prva dva posle neuspelih ofsajd-zamki, a treći posle smušene reakcije odbrane i preciznog udarca Nuca sa ivice kaznenog.

Šteta, jer nije Čukarički u četvrtak uveče zaslužio tako ubedljiv poraz, kojeg možda i ne bi bilo da Pjasentin nije isključen.

ČUKARIČKI: Ristić - Pjasentin, Janković (62. Bojić), Ostojić, Brežančić - Todorović, D. Srnić,  S. Srnić, Matić - Stoiljković, Mirosavljević (46. Boljević).

GREDIG: Stanković - Karner, Štrobl, Mak, Handle - Hušpek (od 29. Šic), Brauer, Nuc, Boler (84. Marčinko) -  Tomi Korea, Rejna (80. Valner).