Srđan Babić (18) karijeru će nastaviti u Sampdoriji.

Klub iz Đenove i novosadska Vojvodina dogovorili su se oko transfera, koji je prema nezvaničnim saznanjima MONDA vredan milion evra. Od potpisa ugovora, mladog štopera dele još samo uobičajeni lekarski pregledi.

"Vrlo brzo se sve dogodilo. U toku dana saznao sam za ponudu Sampdorije i da je klub to prihvatio, da je na meni da li želim da odem ili ne... Prihvatio sam prvenstveno zato što je u pitanju naš trener, Siniša Mihajlović, on dobro radi i nadam se da ću dobiti šansu i da ću je iskoristiti. To je mnogo veća sredina, mnogo veći klub i prvenstveno mnogo jača liga od ove naše, ali probaću brzo da se nametnem", izneo je prve utiske Babić u razgovoru za MONDO.

Banjalučanin je dugo na meti evropskih klubova, želela ga je i Crvena zvezda, koju je u dva navrata odbio, a pred kraj prelaznog roka stigla je ponuda Sampdorije.

"Nisam mnogo razmišljao, znam da je mnogo naših igrača tamo uspelo da se izbori za mesto u najvećim klubovima i da igraju dobro. Ne osećam pritisak Serije A uopšte, tamo se igra defanzivni fudbal što meni odgovara. Neka pozitivna trema postoji, ali nemam tremu igranja protiv nekih velikih imena, nikada se nisam tako osećao", rekao je Babić.

On je ekspresno prešao put od juniora Vojvodine do Serije A. Iako je debitovao za Vošu nešto ranije, on je tek prošle zime praktično priključen prvom timu Novosađana i odmah se ustalio u startnih 11, da bi samo pola godine kasnije usledio transfer u jednu od najjačih liga na svetu.

"Nisam očekivao da ću posle šest meseci u prvom timu otići u Seriju A, u jednu Sampdoriju. Međutim desilo se, ovde smo imali dobre rezultate, osvojili smo Kup koji nismo imali u vitrinama. Drago mi je što sam bio deo ove ekipe, ti momci su fantastični, hvala im na podršci i svemu što su mi pružili dosad, nadam se da će tako biti i u Sampdoriji", rekao je Babić.

On bi u nedelju trebalo da otputuje u Italiju gde će se upoznati sa klubom i saigračima, a posle lekarskih pregleda očekuje se da u ponedjeljak potpiše ugovor sa Sampdorijom.

On će tako nastaviti niz igrača sa ovih prostora koji su nosili dres kluba iz Sampdorije. Za Đenovljane su igrali Vujadin Boškov, Zoran Jovičić, Vladimir Jugović, Nenad Sakić, Todor Veselinović, Bratislav Živković, Nenad Krstičić sada igra tamo, a Siniša Mihajlović je bio igrač, a sada je trener, baš kao što je bio slučaj i sa Boškovim.