Navijači mnogih klubova u Evropi i svetu su opasne grupe, koje mogu da izazovu razne incidente, a najčešće ne prezaju ni od čega. Umesto reči "navijači" bolje je upotrebiti reč "huligani".

Srbija i Srbi, odnosno srpske navijačke grupe označene su u Evropi kao "non grata" ili nepoželjne. Najčešće sa pravom. Ali, da su srpski huligani najgori - nisu. Ili, bolje reći, nisu jedini.

Pogledajte tuču "navijača"/huligana Slovana iz Bratislave i praške Sparte. Prava komšijska ljubav!

Videotuča Slovan Sparta

I iz drugog ugla...

Videoslovan sparta 2


Istovremeno, u Rijeci je gostovao holandski Fejnord. Nije prošlo bez incidenata i tuče dve navijačke grupe.

Pozivajući se na policijsko saopštenje, hrvatski mediji pišu da su se navijači sukobili na jednom od riječkih trgova.

Pre, za vreme i posle utakmice privedeno je 27 osoba, od kojih 20 državljana Holandije i sedam hrvatskih državljana .Na osnovuZakona o suzbijanju nereda na sportskim takmičenjima prekršajno je sankcionisano 12 državljana Holandije, većinom zbog pijanstava, kao i osmorica zbog narušavanja javnog reda i mira.

Najveći incident bila je tuča navijača Rijeke i Fejnorda koja je izbila posle ponoći na Koblerovom trgu u centru Rijeke. Privedeno je osam osoba koje su učestvovale u neredima, od kojih je šest bilo pod uticajem alkohola. U ovom događaju lakše je povređen jedan Holanđanin.

Snimak prolaska navijača Fejnorda pored riječkih navijača

Videofejnord


Već smo vas opširno informisali o tome kako su se ponašali navijači Bešiktaša u Beogradu. Demolirali su autobus Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd", palili su baklje ispred hotela "Jugoslavija" na Novom Beogradu, a pre i tokom utakmice protiv Partizana, uzvikivali su (na srpskom jeziku): "Ovo je Turska" i "Sultan Sulejman".


VideoNavijači Bešiktaša 1

Ovo je snimak iz jednog beogradskog lokala, u kojem je grupa navijača Bešiktaša pevala pre utakmice sa Partizanom. Na njemu možete da čujete kako skandiraju: "Ovo je Turska!".


Videobešiktaš: ovo je turska