To što se predsednik Vojvodine Zoran Šćepanović, u svojstvu prvog čoveka Zajednice superligaša, sastao sa vodećim ljudima Partizana i Crvene zvezde, u delu javnosti je prihvaćeno kao pozitivna stvar i korak ka uspostavljanju boljih odnosa (saradnje) među našim najvećim klubovima.

Međutim, nekima se to i nije dopalo, štaviše, shvatili su taj "ekskluzivni" susret kao znak potcenjivanja.

"Hoću da verujem da je Šćepanović imao dobru nameru, ali je samo pokazao da su svi drugi klubovi, osim Zvezde, Partizana i njegove Vojvodine, klubovi drugog reda", rekao je čelnik Jagodine i potpredsednik FSS Goran Milanović za "Sport".

"Svaka čast i Zvezdi i Partizanu, njihovom rejtingu i tradiciji, ali Zajednica klubova Superlige broji mnogo više klubova, koji takođe imaju svoj stav po mnogim pitanjima. Ovako je beogradskim 'večitim' rivalima samo još više dato na značaju, a njima to nije potrebno, jer već imaju dovoljno autoriteta u srpskom fudbalu".

U zajedničkom saopštenju posle sastanka u utorak, ukazano je na potrebu "kreiranja novog ambijenta u fudbalskom sportu", sa akcentom na "zdravo rivalstvo, fer-plej i međusobno uvažavanje".

Bilo je reči i o privatizaciji klubova, promeni sistema takmičenja i TV pravima, uz najavu da će slični sastanci biti održani i sa svim ostalim klubovima Superlige.

Podsetimo da je Zoran Šćepanović prošlog meseca izabran za predsednika Zajednice, na sednici koju su napustili predstavnici pet klubova, uključujući Jagodinu (upravo Goran Milanović) i Partizan (odlazeća garnitura), dok dva kluba nisu ni poslala svoje delegate.

Šćepanović je potom izjavio da mu nije jasno zbog čega se to dogodilo, pošto sebe vidi kao fudbalskog "ujedinitelja".