Četvrtfinalni duel Afričkog kupa nacija između Obale Slonovače i Alžira mnogi su okarakterisali kao "finale pre finala" i nisu pogrešili!

Sjajan meč viđen je u Malabu, a slavili su "Slonovi" 3:1.

Napeto je bilo do poslednjih trenutaka utakmice, kada je igrač Rome, Žervinjo, milimetarski preciznim udarcem po zemlji realizovao kontranapad i postavio konačan rezultat.

Junak pobede u duelu dvojice francuskih trenera: čuvenog Erva Renara kada je u pitanju afrički fudbal i Kristijana Gurkufa, rešio je dvostruki strelac Vilfred Boni.

Doskorašnji napadač Svonsija, od ove zime Mančester sitija, prvo je doveo u vođstvo Obalu Slonovače u 26. minutu, a onda i u 68, pošto je u međuvremenu pogodio Hilal el Arbi Sudani, napadač Dinamo Zagreba (51. minut).

Pokušavali su Alžirci da ponovo dođu do izjednačenja u finišu utakmice, međutim, silno su se ispromašivali, a onda je stigla i kazna iz kontre.

Obala Slonovače će se za finale boriti protiv DR Konga u sredu od 20 časova, dok će u drugom polufinalu igrati domaćin Ekvatorijalna Gvineja i Gana (četvrtak, 20.00).

"Slonovi" su bili šampioni Afrike 1992. godine, a 2006. i 2012. osvojili su srebro. Treće mesto pripalo im je 1965, 1968, 1986. i 1994.