Komesar za takmičenje Prve lige Srbije Branko Stojaković odlučio je da početak prolećnog dela odloži za nedelju dana. Zbog kiše i snega u nekim delovima Srbije kao prinudno rešenje nametnulo se odlaganje nastavka šampionata.

"Nije bilo drugog izlaza. Užice i Kraljevo su od prvog dana nevremena pod snegom, zabelelo je i u Surdulici, a i ostali tereni su dobro natopljeni vodom pa ne može da se igra. U takvoj situaciji najbolje rešenje je bilo odložiti celo kolo, kako bi klubovi bili u ravnopravnom položaju", objasnio je za "Žurnal" Stojaković.

Komesar je objasnio da pomeranje starta neće mnogo uticati na prolećni deo šampionata.

"Ubacili smo jednu sredu više u raspored takmičenja i ako ne bude nepredviđenih teškoća i nepogoda, kao pre godinu dana u slučaju poplava, sve će biti završeno na vreme", dodao je Stojaković i naglasio da su i klubovi podržali predlog o odlaganju početka prolećnog dela prvenstva kako bi sačuvali igrače od povreda.

Dakle, mečevi 16. kola PLS biće odigrani 14. marta, dok će se 17. kolo igrati u sredu, 18. marta. Da bi igrači nakon gustog rasporeda na početku imali malo više vremena da odahnu, predviđeno je da se mečevi 18. kola igraju u nedelju, 22. marta, a nakon toga pratiće se unapred planirani kalendar. Naredno, 19. kolo igraće se 28. marta, a prvenstvo bi trebalo da se završi 23. maja.