Luj van Gal je posle eliminacije Mančester junajteda iz Lige šampiona javno kritikovao Bastijana Švajnštajgera, rekavši da to nije "onaj igrač iz Bajerna". On je napomenuo da ga je zamenio na meču protiv Volfsburga i da to radi uvek sa razlogom.

Nemce je pogodila kritika holandskog stručnjaka na račun njihovog kapitena.

Joakim Lev, selektor Nemačke, svetskog šampiona, koju na terenu predvodi Švajni, smatra da Van Gal mora da ima strpljenja.

Lev je rekao da je bivšem igraču Bajerna potrebno vreme da se prilagodi životu u Engleskoj i da njegova pozicija kapitena reprezentacije Nemačke nije ugrožena.

"Znamo šta imamo u Bastijanu. On je i dalje vrhunski igrač i naš neprikosnoveni kapiten. Čak i tako iskusnom igraču je potrebno vreme da se navikne na novu ligu. Siguran sam da će se Bastijan Švajnštajger zabavljati u Mančester junajtedu", rekao je Lev nemačkim medijima.

I Karl-Hajnc Rumenige, izvršni direktor Bajerna iz Minhena, čiji je dres Švajnštajger nosio 17 godina, smatra da kapiten "pancera" mora da prođe period adapatacije u Engleskoj.

"Bastijanu je potrebno malo vremena. Ne može se već sada suditi o njemu. Pomalo sam razočaran Lujom van Galom, trebalo bi da ostavi Bastijana na miru", oštar je bio Rumenige.