Umesto sa saigračima u Beogradu, fudbaler Partizana Mladen Lazarević završio je u zatvoru u Dubaiju!

Levi bek crno-belih nastradao je ni kriv ni dužan. Njegov peh je bio u tome što identično ime i prezime nosi vodja četvoročlane srpske bande koja je prošle godine u Emiratima izvela spektakularnu pljačku dijamanata!

Igrač crno-belih, posle nekoliko časova provedenih u pritvoru, gde je bio okružen okorelim kriminalcima, pušten je, ali još ne može da krene za Beograd, pošto mu nije vraćen pasoš.

"Još pre dve nedelje kada smo dolazili u Dubai zadržali su me četiri sata na aerodromu, jer sam imao problema s vizom. Ali, ono što se desilo u subotu bilo je tri puta gore. Lik koji je nedavno opljačkao dijamante zove se isto kao ja. Kada je službenica na pasoškoj kontroli pročitala moje ime, počela je da se trese, nije smela da me pogleda! Nisu mi stavljali lisice, ali odmah su me ubacili u neki kombi i odveli u zatvor pored aerodroma. A tamo... Najgori kriminalci igraju basket i dižu tegove, kao na filmovima! Kada sam ušao odeven u klupsku trenerku, gledali su me kao da sam pao s Marsa! Onda su se potukli izmedju sebe oni što su igrali basket, a policajci su kod jednog pronašli nož! Tamo su me zadržali oko sat vremena!", rekao je Lazarević za "Press".

Fudbaler Partizana kaže da je sreća u nesreći to što je na mobilnom telefonu imao taman toliko kredita da se javi portparolu Marku Vjetroviću, koji je igrom slučaja ostao u Dubaiju!

"Zvao sam Marka, on je odmah potegao neke veze u srpskom konzulatu i vratili su me na aerodrom. Ali, tamo je jasno stajalo da je raspisana poternica za Mladenom Lazarevićem, i čim se moje ime pojavi u kompjuteru, odmah piše „block card"! U prevodu - ne mogu nigde da mrdnem. Uzalud sam pokušavao da im objasnim da sam nevin, da sam dolazio i prošle godine, da sam sve vreme bio sa ekipom na relaciji hotel-trening. Ništa nije pomoglo!", kaže Lazarević.

"Posle 14 sati mrcvarenja, konačno su me pustili, a onda sam krenuo u hotel u koji je odseo Marko. Postignut je dogovor da odemo u Abu Dabi, gde ćemo da obavimo razgovore sa čelnim ljudima njihove policije, kako bi me skinuli s poternice i sredili da više nemam sličnih problema. Nadam se da ću sve to da rešim, pa ću valjda kući, mada nisam još ni pasoš dobio nazad", zaključio je malerozni fudbaler Partizana.

(MONDO, foto: MN Press)