Vičaj Šrivadanapraba bi u svojoj šestoj sezoni kao vlasnik Lestera mogao da proslavi istorijski uspeh - titulu šampiona engleske Premijer lige.

Lester već mesecima zauzima prvo mesto na tabeli, četiri kola pre kraja ima pet bodova više od drugoplasiranog Totenhema i počev od nedeljne utakmice protiv Svonsija, svaka eventualna pobeda će značiti ogroman korak bliže ostvarenju cilja.

Britanski portal "Skaj" tim povodom je od svog stalnog dopisnika iz jugoistočne Azije dobio priču o ljudima sa Tajlanda koji "iz senke" ulažu trud i energiju da Lester i 15. maja uveče bude tu gde je sada.


To su budistički sveštenici, koji se pored amajlija sa obeležjima Lestera mole za dobrobit kluba, a samim tim i njihovog prebogatog sunarodnika!

"Lester je klub čiji trener i fudbaleri imaju dobre namere da trijumfuju u Premijer ligi. Moje molitve služe da ih ohrabre, koristeći snagu budizma, snagu Dame i snagu Sange", rekao je Pra Promangkalačan, koga je Šrivadanapraba poslednjih godina više puta dovodio u Lester, da osvešta teren stadiona King Pauer.

"Pre nego što me je kontaktirao gospodin Vičaj, nisam znao ništa o fudbalu. Prvu utakmicu u životu sam pogledao prilikom posete Lesteru".

Da li će "sijamske lisice", kako ih zovu na Tajlandu - gde su ovog proleća prodate hiljade plavih dresova - izdržati nalet Totenhema?

"Igra je i dalje igra. To je ipak sportsko takmičenje. Zadatak budističkog sveštenika poput mene je da svima u timu pruži ohrabrenje da urade prave stvari, poštujući pravila igre. I da im donesem dobru Karmu".

Lester posle Svonsija gostuje Mančester junajtedu, dočekuje Everton i u poslednjem kolu gostuje Čelsiju.