Mančester junajted i Bornmaut vratili su se da odigraju meč 38. kola Premijer lige, dva dana nakon evakuacije stadiona zbog "sumnjivog paketa".

Sastav Luja van Gala, koji je možda poslednji put vodio ekipu na Old Trafordu, slavio je rezultatom 3:1 (1:0) i završio takmičenje sa 66 bodova.

Mančester siti na četvrtoj poziciji sakupio je isto toliko, ali će zbog mnogo bolje gol-razlike predstavljati Englesku u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok će Junajted morati da se zadovolji Ligom Evrope.

S obzirom na to da je za subotu od 18.30 zakazano finale FA kupa, protiv Kristal Palasa na Vembliju, holandski stručnjak mogao bi da se oprosti od klupe Junajteda prvim trofejom otkako je Aleks Ferguson 2013. otišao u penziju.

"Crveni đavoli" su protiv Bornmauta poveli u finišu dosadnog prvog poluvremena, golom zbog koga je vredelo "smarati" se ispred televizora 43 minuta .

Antoni Marsijal i Huan Mata razmenili su dupli pas, mladi Francuz centrirao je po zemlji, a Džesi Lingard preskočio loptu i omogućio Vejnu Runiju da je rutinski pošalje iza leđa golmana Federičija - 1:0.


Runiju je to bio 100. premijerligaški gol na Old Trafordu, a više pogodaka na jednom stadionu u elitnoj diviziji engleskog fudbala postigao je samo Tijeri Anri, naravno, na starom Arsenalovom stadionu Hajberi - 114.

Tridesetogodišnji Runi ove sezone je u Premijer ligi nastupio na 28 utakmica i dao osam golova. Jednocifren učinak poslednji put je imao još 2003/04, pre nego što će kao 18-godišnjak preći iz Evertona u Mančester junajted.

Javnost na Ostrvu ovih dana vodi debatu, na temu uloge Runija u reprezentaciji Engleske na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pitanje glasi, da li bi selektor Roj Hodžson trebalo da mu dodeli ulogu u veznom redu?

Od utorka uveče će te kombinacije verovatno dobiti na zamahu, jer je Runi protiv Bornmauta sa pozicije centralnog veznog zabeležio jednu asistenciju i jedan pas, koji je vodio asistenciji za gol.

U 74. minutu je Valensija njegovu dugu loptu glavom spustio do Markusa Rašforda (2:0), a Ešli Jang nakon sličnog dodavanja u 87. minutu povisio na 3:0.


Da ni David de Hea ne ostane nesavladan, postarao se Kris Smoling, koji se u 93. minutu našao na pogrešnom mestu i postigao autogol.

KONAČNA TABELA: Lester 81, Arsenal 71, Totenhem 70, Mančester siti 66, Sautempton 63, Mančester junajted 66, Vest Hem 62, Liverpul 60, Stouk 51, Čelsi 50, Everton 47, Svonsi 47, Votford 45, VBA 43, Kristal Palas 42, Bornmaut 42, Sanderlend 39, Njukasl 37, Norič 34, Aston Vila 17.