Vođstvo je probudilo nadu, ali je primljeni gol iz penala ipak odložio slavlje, primoravši naš tim na sada prostu matematiku u borbi za plasman.

U-21 reprezentacija Srbije vodila je na poluvremenu utakmice protiv Italije golom Milana Gajića, ali je posle deset minuta nastavka primila gol iz penala (Alberto Ćeri) i osvojila trenutno nedovoljni bod.

ITALIJA - SRBIJA 1:1 (0:1)

Izabranici Tomislava Sivića vodili su sa domaćinom trku za prvo mesto tabele Grupe 2 i za veliku šansu za direktan plasman na Evropsko prvenstvo 2017. u Poljskoj. Posle prvih 45 minuta, na semaforu je pisao rezultat koji je budio nadu.

Gol za "orliće" postigao je desni bek Milan Gajić, na asistenciju Sergeja Milinković Savića, prekomandovanog u mladi selekciju iz "A" tima. Defanzivac Bordoa iskoristio je dodavanje veziste Lacija u 33. minutu i savladao Alesija Kranja udarcem sa oko 19 metara.

Jako lep gol.



Nažalost, nedugo posle početka drugog dela, domaćin je izjednačio. I to pogotkom iz penala.

Golman "orlića" Vanja Milinković Savić faulirao je napadača Italije Lorenca Rosetija, sudija iz Španije odmah je pokazao rukom na belu tačku, a zatim i izvadio iz džepa žuti karton, kaznivši njim našeg čuvara mreže.

Precizan sa bele tačke bio je Alberto Ćeri, napadač Juventusa koji je trenutno pozajmljen drugoligašu Spalu.



Dok je meč ulazio u poslednjih pola sata, selektor Sivić počeo je da pravi izmene, pa je u 61. minutu uveo Dejana Dražića umesto Dejana Melega, a u 67. Uroša Đurđevića umesto Aleksandra Čavrića.

Poslednji uvedeni rezervista, Nemanja Mihajlović, stvorio je pet minuta pre kraja odličnu šansu defanzivcu Darku Laziću, koji je šutirao glavom, ali su Italijani reagovali na metar od crte i "izvadili" loptu iz mreže!

Domaći tim počeo je utakmicu sa ovih startnih 11: Kranjo - Konti, Muru, Vere, Kaldara, Romanjoli, Kataldi, Benasi, Ćeri, Maciteli i Roseti.

Italijani su osvojenim bodom odbili napad "orlića" na prvo mesto, koje direktno vodi na Evropsko prvenstvo 2017. u Poljskoj. Našem timu i dalje "beže"  šest poena prednosti, s tim da je Srbija odigrala utakmicu manje.

Na tri utakmice do kraja grupne faze - kako Srbija može da se kvalifikuje?

Pred "orlićima" je od večeras borba za drugo mesto protiv Slovenaca, koji su drugi sa utakmicom više i bodom više. Ako bi naš tim ostvario pobede do kraja, uključujući i u meču protiv Slovenije, ostaće u trci za plasman.


Četiri najbolje drugoplasirane ekipe plasiraće se u baraž.

Prvi meč Srbije i Italije, odigran u Novom Sadu, završen je remijem.

Tabela: Italija 20, Slovenija 15, Srbija (-1) 14, Republika Irska 12, Litvanija (+1) 6, Andora (+2) 3.

Preostale utakmice: Srbija - Irska (utorak, 18.00), Italija - Andora (utorak, 18.30), Irska - Srbija, Litvanija - Slovenija (7. oktobar), Srbija - Slovenija , Litvanija - Italija (11. oktobar).