Posle remija u Italiji ostao je žal zbog ispuštenog vođstva i vera u to da U-21 selekcija Srbije može da ponovi dobar nastup i u preostalim, odlučlujućim utakmicama.

Tri kola pre kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, tabela Grupe 2 kvalifikacija izgleda ovako: Italija 20, Slovenija 15, Srbija (-1) 14, Republika Irska 12, Litvanija 6, Andora (+1) 3.

S obzirom na to da će direktan plasman na U-21 Evropsko prvenstvo izboriti samo prvoplasirana ekipa, jasno je da će "orlići" u nastavku kvalifikacija voditi borbu protiv Slovenije za mesto broj dva, koje bi moglo da vodi u baraž, gde idu četiri najuspešnija drugoplasirana tima.

Matematika je jednostavna - mlada reprezentacija Srbije mora da pobedi u sve tri preostale utakmice, počev od utorka i utakmice protiv Republike Irske na novosadskom stadionu "Karađorđe" (18 časova).

Selektor Tomislav Sivić za tu utakmicu moći će da računa i na Marka Grujića (igrao i u Italiji) i Andriju Živkovića (mirovao zbog povrede), koji su se u nedelju oprostili od saigrača iz "A" tima i potpuno posvetili U-21 sastavu.

Računica je jasna - "orlićima" su za plasman potrebne pobede, a verujemo da će trijumfalni niz biti započet već u utorak!

Preostale utakmice: Srbija - Irska, Italija - Andora (6. septembar), Irska - Srbija, Litvanija - Slovenija (7. oktobar), Srbija - Slovenija, Litvanija - Italija (11. oktobar).