Istorijsko veče u Milanu, oduševljenje na "Đuzepe Meaci"!

Fudbaleri Intera savladali su Juventus posle ČETIRI godine, nanevši mu prvi poraz posle tri uzastopne pobede na startu sezone!

Golovima sjajnog Maura Ikarda i hrvatskog rezerviste Ivana Perišića, ekipa Franka De Bura preokrenula je rezultat nakon što su Torinezi poveli pogotkom Stefana Lihtštajnera u 66. minutu!

INTER - JUVENTUS 2:1 (0:0)

Preokret za pamćenje i jedna od najvećih Interovih pobeda poslednjih sezona u režiji fenomenalnog Ikardija, autora SVIH golova "nerazura" ovog leta.

Argentinski napadač je, zaključno sa večerašnjom utakmicom, postigao četiri pogotka, a asistirao za jedan, vredan trijumfa nad "Starom damom" - godinama najdominantnijom silom na Apeninima.

Na kraju nedelje u kojoj su doživeli poraz svog tima od Hapoel Ber Ševe kod kuće (0:2), navijači Intera napunili su "Meacu" i videli meč koji će dugo pamtiti. Tačnije, u sećanje će im se urezati poslednjih pola sata, počev od 66. minuta, kada se zatresla mreža domaćina.

Stefan Lihštajner pribran je ispratio trk Aleksa Sandra po levoj strani i kraj statičnih čuvara šutirao mirno i precizno, za 0:1.


Međutim, nije prošlo mnogo do izjednačenja. Manje od dva minuta!

Inter je nedugo posle kretanja sa centra iznudio korner, koji je izveo Ever Banega i savršenim centaršutem pogodio Ikardija. Ubojiti špic je nadskočio Marija Mandžukića i savladao Bufona, za ekspresnih 1:1.

Potpuni preokret viđen je posle tačno deset minuta, udarcem Ivana Perišića za konačnih 2:1.

Hrvatski rezervista stisao je zube, neoporavljen ušao u igru i potpuno trgao "nerazure", udarcem glavom posle maestralne Ikardijeve asistencije sa gol aut linije, kraj desne stative.

"Nerazuri" su ekspresno kaznili grešku Asaomoe, koji je izgubio loptu pred kaznenim prostorom i tim potezom postao tragičar utakmice.

Inter je velikom pobedom dobio snažan vetar u leđa za korak od šest pozicija, pa će sledeće kolo dočekati upravo na šestom mestu tabele, sa istim brojem bodova kao i trećeplasirana Roma - sedam.

Sa druge strane, niz pobeda Juventusa je završen i Napoli će definitivno u sredu braniti prvo mesto na gostovanju Đenovi.