Da li će jednog dana zaista izbiti najavljena tuča Žoze Murinjo protiv Arsena Vengera? Čini se da ipak neće.

Iako je sportski novinar Rob Bizli najavio taj sukob u svojoj knjizi "Žoze Murinjo - izbliza", Portugalac odmahuje rukom na navode da je u privatnom razgovoru sa autorom najavio da će napasti Francuza.

"Ne, nije tačno da sam to rekao. Sreli smo se pre nekoliko nedelja i rukovali smo se kao civilizovani ljudi. Sedeli smo za istim stolom", izjavio je menadžer Junajteda o tom slučaju.

Iako su kroz istoriju svog komplikovanog odnosa Portugalac i Francuz nekoliko puta imali baš žestoke obračune, tuče (zasad) nije bilo. Jeste guranja, kao i teških reči, ali ne i fizičkog sukoba.

Baveći se tom temom, britanski novinar Bizli objavio je u svojoj knjizi navodne Murinjove reči: "Naći ću ga (Vengera) jednog dana van terena i razbiću mu facu".

Međutim, "Posebni" odbacuje te tvrdnje.

"Ne mislim da će ta knjiga stajati uz Šekspirova dela ili nešto slično, pa radije ne bih da pričam o tome. Ovo je poslednji put da govorim o tome. Razumem, taj čovek ovako zarađuje svoj novac i u redu sam s tim. Oduševljava me to što napisano apsolutno nema veze sa našim poslom. Ja jednostavno razmišljam o poslu i poštujem sve ostale", dodao je Murinjo i podvukao:

"Možda ću jednog dana i kupiti tu knjigu, ali sada još nisam spreman za to".