Šokantnu izjavu dao je ponajbolji bosanskohercegovački arbitar "Dnevnom avazu" nakon utakmice prvenstva Bosne i Hercegovine na "Pecari", koja je očigledno razbesnela pojedine domaće navijače.

Ognjen Valjić tvrdi da su on i dvojica pomoćnih sudija ispraćeni psovkama sa stadiona, ali da je to bila samo uvertira za scene koje su usledile na putu, od kojih se ledi krv u žilama.

"(Pomoćnik) Udovičić i ja smo odmakli pet kilometara od grada, u pravcu prema Banjaluci, kada je crveni 'ford fokus' prošao pored nas, a zatim naglo zakočio i preprečio nam put. Samo zahvaljujući pribranosti mog kolege uspeli smo da izbegnemo najgore. Imali su nameru da nas ubiju, jer su nas gurali prema provaliji. Iza sebe imam milion pređenih kilometara, ali da sam ja bio za volanom, ne bismo ostali živi", počeo je šokantnu ispovest Banjalučanin.

To nije bio kraj horora.

"Nakon dva minuta, tri automobila su nas pretekla i opet nam preprečila put. Udovičić je uspeo na vreme da zakoči, pa je nekih pola kilometra vozio unazad. Kada smo se okrenuli pozvali smo policiju, ali niko se nije javio. Potom smo kontaktirali Salema Prolića iz Fudbalskog saveza BiH. On je uspeo da kontaktira policijske specijalce, koji su nas pozvali i obavestili da dođemo na određeno mesto, gde su nas čekali".

Valjić je dodao da su posle dali izjave u policijskoj stanici u Širokom Brijegu.

"Još smo u policiji. Suze su mi u očima, ovo više nije sport", rekao je šokirani sudija sarajevskom listu u nedelju uveče.

Prema njegovim riječima, trećem sudiji Ibrišimbegoviću automobil je na parkingu pogođen flašom i kamenom.

Meč Širokog Brijega i Sarajeva okončan je nerešenim ishodom - 2:2.