Tomislav Sivić zvao Vanju Markovića u mladu reprezentaciju Srbije
MN Press 

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić tokom prethodnih dana sa delegacijom FSS boravio je u Poljskoj, gde je obavljen žreb za Evropsko prvenstvo sledeće godine. Osim rivala Sivić je u toj zemlji dobio i kandidata za dres "orlića".

Reč je o Vanji Markoviću, veznom igraču Korone.

Sivić je odlučio da 22- godišnji igrač dobije poziv za prijateljske mečeve protiv Švedske i Češke, 24. i 28. marta, što će biti provera za Evropsko prvenstvo.

"Marković igra na, za nas, deficitarnoj poziciji. Jedan je od standardnih prvotimaca, a imamo, nažalost, nekoliko igrača sa malom minutažom. Vanja ispunjava sve kriterijume da bude reprezentativac", izjavio je za "Sportski žurnal" Sivić.

Selektor je dodao da je i ranije pratio igre fudbalera tima iz Kilca, ali da su ga ove godine preporučile dobre partije, kao i dva pogotka, od kojih je poslednji, za televizijske špice, postigao prošle nedelje protiv Pogona.

"Želeo sam i ranije da pozovem Vanju u nacionalni tim, ali je tada zadobio prelom noge. Sada se potpuno oporavio i opet je u dobroj formi", rekao je Sivić.

Vanja Marković je prošao mlađe kategorije Zemuna, a potom je bio i u Partizanu, a 2013. godine otišao je u Poljsku, u ekipu Korone.