• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na "Poljudu" opet "Ubij Srbina", "Srbe na vrbe"!

Izvor mondo.rs

I, naravno, "za dom spremni", a sve uz zastave HOS-a...

Transparent "Bratimljenje nije opcija. Torcida protiv Jugolige", jedina je korektna poruka navijača splitskog Hajduka istaknuta danas tokom utakmice sa Dinamom iz Zagreba.


Sve ostalo spada u red fašističkih!

Zbog ponovljenih ispada Torcide i poziva na nasilje, Hajduku preti nova kazna Hrvatskog fudbalskog saveza, pišu hrvatski mediji u izveštajima sa "Vječnog derbija" na Poljudu gde su "bili" ponovo poraženi od "modrih" i to golom u 93. minutu.


Tokom utakmice, sa severne tribine stadiona moglo je da se čuje: "Srbe na vrbe", "Ubij Srbina" i "za dom spremni", što nije novost kada su utakmice Hajduka i Dinama u pitanju, mada je u Hrvatskoj primetno sve jače anti-srpsko raspoloženje u čemu i sami političari iz vrha države.

Jer, ako vlast u Hrvatskoj dozvoli da se u Jasenovcu podigne spomenik sa natpisom "za dom spremni", takvi povici s tribina sve su samo ne iznenađenje i slučajnost.

...
Izvor: YouTube


Oni su mahali zastavama hrvatskih odbrambenih snaga (HOS), paravojnih jedinica koje su bile odgovorne za brojna zlodela kako tokom Drugog svetskog rata, tako i tokom rata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini 90-ih godina.

Ranije danas, ispred prostorija Srpskog narodnog veća u centru Zagreba održan je protest u organizaciji Autohtone hrvatske stranke prava (AHSP), tokom kojeg su okupljeni uzvikivali ustaški poklič "za dom spremni".

Protest je održan zbog zaključka odbora hrvatskog Sabora o uklanjanju spomen ploče za poginule pripadnike HOS-a, na kojoj je pisalo "Za dom spremni", nedavno postavljene u Jasenovcu, preneo je Jutarnji.hr.

Komentari 94

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vatro Marx

Ovakve izjave napise, sve sto je kontra treba ignorisati kao da se nista ne desava. Takvi fanatici bez razuma i bednim ponasanjem u potpunosti izolirati i ne obracati paznju. Pitam se kako mogu sami sebi da tako nesto dozvole i ponasat se primitivno, a jos gore da drugi sa strane prave se toliko slijepi i nijemi.

Misirac

Eto rekao sam malopre,zbog tog prokletog rata nas mrze iz 91.god,i Vukovara,ali nikako nemogu ili nece da shvate da su ratovali sa ostatkom Jugoslavije,i Jna,koja je bila drzava u drzavi tada, i grcevito se borila da povrati teritorije,a mobilisala je rezerviste najvise iz Srbije zato sto je Srbija bila veca od ostalih republika,sasvim se to moglo ocekivati. Ako se rezervista nije odazvao,gubio je posao,privilegije,a na kraju je bio hvatan od Jna military policije,i zatvaran,pa opet,slat,na ratiste.Dakle ko vas je napao u Vukovaru i Dubrovniku,Srbi ili Jna,dakle.No bilo je itekako i ,,ostalih,,,nacionalnosti,no,, njih ,,,i ne spominjete,recimo Crnogorski korpus koji je ucestvovao tj. bio glavni u granatiranju Dubrovnika,tu se Hrvati prave ludi,kao da to nije bilo.,Bilo je mnogo staresina Jna iz Makedonije,najvise rezervista posle Srba,Bosnjaka,pa cak i Hrvata koji su ziveli u Srbiji ili Bosni, ili nisu dezertirali iz Jna,dakle vojni vrh ne bira koju ce nacionalnost da mobilise,bitno je da ima na ,,broju,,Da se Srbija prva odvojila,sigurno bi je napala Jna i mobilisala stanovnistvo iz ostalih ex yu republika,pa ko bi opet bio kriv u tom slucaju,sta mislite dragi Hrvati.Eto zato nas vi mrzite,a necete ili nemozete da shvatite da ste ratovali protiv Jna,Juge,komunizma itd.zalosno,zar ne,bar to mozete shvatiti.

MK

@Misirac e moj druze, procitaj malo knjige, jos 1899 god. u Zagrebu su organizovane anti Srpske demonstracije, pametnom dosta...to je mrznja koja traje vekovima, i ne znam sta koga vise to cudi, znamo s kim imamo posla i pamet u glavu...

special image