Od rastanka sa Kristal Palasom prošlog leta, Emanuel Adebajor nije igrao fudbal, ali 32-godišnji centarfor ne želi da se povuče. U planu mu je da zaigra i za osmi klub u karijeri.

Navodno, zainteresovan je Monpelje, koji se bori za opstanak u najjačoj ligi Francuske, a koji je zbog povrede do kraja sezone ostao bez napadača Kasimira Ninge.

Reprezentativac Togoa je, po pisanju francuskih medija, želja trenera Frederika Hanca, međutim, problem u angažovanju iskusnog Adebajora pravi predsednik kluba, Luj Nikolin, koji ne želi da se izlaže velikom vinansijskom trošku.

"Već smo potrošili dosta novca ove sezone i ne planiramo dalje da trošimo", izjavio je Nikolin, što je jasna poruka da bivši napadač Meca, Monaka, Arsenala, Mančester sitija, Real Madrida, Totenhema i Kristal Palasa ne očekuje bogata primanja u slučaju da prihvati poziv trenera Monpeljea.

Pre nego što eventualno ponovo zaigra u Francuskoj, Adebajora očekuje Afrički kup nacija od 14. januara u Gabonu. Togo je u grupi sa Marokom, DR Kongom i Obalom Slonovače.