• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delije išarale grafit u Osijeku, Hrvati: Divljaci!

Izvor mondo.rs

Teško da će u dogledno vreme moći da bude organizovana nekakva regionalna liga u fudbalu. Evo novog primera zašto je to nemoguće!

Grafit na zidu u Osijeku pod nazivom "Nepokoreni grad", koji je napisan još 1991. godine, bio je inspiracija za navijača/navijače Crvene zvezde da ga malo "preurede".

Preko tog grafita, navijač ili navijači Zvezde su, u noći između ponedeljka i utorka, ćiriličnim pismom napisali "Delije" i četiri slova S, što je izazvalo pravu histeriju u Osijeku, ali i u hrvatskim medijima.

Fotografije možete da pogledate OVDE

U nastavku toga zida, u susednoj ulici, nalazi se još nekoliko grafita sa ratnom tematikom poput "Sloboda za hrvatske generale" i "Ne ćirilici u Vukovaru", a i oni su takođe prešarani natpisima "Delije" i četiri S.

Oni koji su pisali preko grafita, u medijima su nazvani "divljacima", a oglasio se i lokalni odbor, izrazito desno orijentisane (da ne kažemo proustaške) Hrvatske stranke prava, koji je osudio "skrnavljenje  najznačajnijeg urbanog spomenika Domovinskom ratu u Osijeku".

Ta stranka ističe da je reč o spomeniku koji je "zaštićeno kulturno dobro" još od aprila 2012. godine i poziva lokalne vlasti da pored njega postave video nadzor(!).

"Ne ulazeći u motive huligana i vandala koji su to uradili i moguće korelacije sa podizanjem tenzija u kontekstu nadolazećih lokalnih izboria Osijeku, smatramo potrebnim još jednom upozoriti da je ovo ponašanje krajnje neprihvatljivo i da se ovaj Spomenik Domovinskom ratu ne sme i ne može koristiti u političke svrhe", ističe ta stranka.

Komentari 22

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Делије КНН

Прођите широм Републике Српске Крајине и видјећете на многим мјестима графите посвећене; Звезди, Делијама, а сваке године све их више има. Брате, своји смо на своме...били, јесмо и бићемо.

СУ

Ко нам гарантује да су ово баш Делије урадиле? Шта ако је неко намерно исписао ово па као наметнуо Делијама и пустио у медије? Старе добре форе лажне пропаганде, има тога у Хрватској а и у Србији и у свим државама!

Stari Delija

Izvinite, ali nije O.K. komentarisati dok traje očevid,!!!

special image