Fudbal

Savo: Liga Evrope je NAGRADA za sve što su igrači prošli, ZASLUŽILI su je!

Izvor mondo.rs

Trener Partizana kaže da bi bilo "arogantno i prepotentno" kada bi sebi pripisao zasluge za veliki uspeh.

SAVO MILOSEVIC trener i NEMANJA MILETIC fudbaler Partizana na utakmici Superlige Prvenstva Srbije protiv Macve Sabac na stadionu Partizana, Beograd 05.08.2019. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Partizan, Superliga Prvenstvo Srbije, Macva Sabac
Izvor: MN Press

Od "razbijene vojske" na velikom broju mečeva odigranih jesenas i u prvom delu proleća, preko pobede nad "večitim" rivalom i osvajanja Kupa na njegovom stadionu, do plasmana u Ligu Evrope uz dopadljivu, agresivnu igru i učinak od četiri pobede, jednog remija i jednog poraza!

To je "pečat" Sava Miloševića, koji je krajem marta preuzeo Partizan kao trener bez iskustva i koga je u tom trenutku malo ko video kao spasioca posustalog velikana.

Međutim, Miloševićev Partizan odoleo je u Malatiji više od 80 minuta, u situaciji kada je domaćinu bio potreban još jedan gol za prolaz u sledeću rundu, dok u Moldeu nije psihološki pao nakon primljenog gola 18 minuta pre kraja, već je nastavio da igra otvoreno, kao i do tada.

Nagrada je stigla u vidu nebeskog skoka i pogotka Nemanje Miletića za željenih 1:1 u 80. minutu. Mogli su crno-beli i do pobede u finišu revanš utakmice, kao što su to uradili nedelju dana ranije na svom stadionu...

"Ponosan sam na igrače. To sam im rekao i pre utakmice, bez obzira na ishod. Svaka im čast na svemu što su prošli, pretrpeli, preživeli... Ovo je adekvatna nagrada, a ona dođe uvek kada zaslužite", rekao je Milošević na konferenciji za novinare.

"Čestitam i Moldeu, bio nam je težak protivnik i malo nas je iznenadio igrom u drugom poluvremenu. Nije nam bilo lako kada su poveli".

Ovako slave crno-beli
Izvor: Youtube/Danas Conference Center

Nekadašnji centarfor Partizana, Aston Vile, Saragose, Parme, Osasune i Rubina izjavio je da je na njegovu odluku da postane trener uticao legendarni ser Aleks Ferguson.

Na konstataciju da mu pripadaju ogromne zasluge za preobražaj Partizana u ozbiljnu, takmičarsku ekipu, dao je skroman odgovor.

"Nikako ne mogu da kažem da je sve ovo moja zasluga. Imamo fenomenalne momke. Njihov kvalitet nikada nije bio sporan, a psihološki su izdržali mnogo toga. Svako drugo razmišljanje bilo bi arogantno i prepotentno sa moje strane, a takav sigurno nisam".

Crno-beli će danas u 13 časova na žrebu u Nionu dobiti protivnike u Ligi Evrope, uz napomenu da su po klupskom koeficijentu svrstani u treći od četiri "šešira".

To će im biti 11. put u poslednjih 16 sezona da se takmiče na evrosceni bar do decembra!

Pročitajte imena potencijalnih protivnika srpskog tima. Najatraktivniji su svakako Mančester junajted, Arsenal, Lacio i Roma.