Fudbal

Lalatović pred derbi: DUPLO VIŠE ćemo želeti pobedu od Zvezde

Autor Milutin Vujičić

"Ako se bavite sportom i ne razmišljate o pobedi, onda njime ne treba da se bavite", naglasio je trener Novosađana uoči derbi utakmice 7. kola Superlige na "Karađorđu".

Izvor: MONDO/M. Vujičić

Vojvodina drži čelo tabele posle odličnog starta sezone (16 od 18 mogućih bodova), ali najveći izazov do sada definitivno predstavlja derbi predstojećeg vikenda.

Novosađanima u goste dolazi Crvena zvezda, koja ima maksimalan učinak (12) i dva meča manje, a sve nekoliko dana nakon prolaska u grupnu fazu Lige šampiona, za šta im je Nenad Lalatović čestitao, međutim najavio je da će njegovi igrači više želeti pobedu.

"Očekuje nas praznik fudbala na Karađorđu. Dolazi nam Crvena zvezda kojoj čestitam, kao i Partizanu, na ulasku u grupne faze Lige šampiona i Lige Evrope... O našem protivniku ne treba mnogo trošiti reči, drugi put zaredom su učesnici Lige šampiona, ali nas to ne plaši nego nam daje obavezu da se pokažemo u još boljem svetlu", kazao je Lalatović na početku konferencije za medije i dodao:

"Ko god dođe na naš stadion, mi se ne plašimo i daćemo sve od sebe da zabeležimo pobedu. Ako se bavite sportom i ne razmišljate o pobedi, onda njime ne treba da se bavite".

Nenad Lalatović je kazao da izuzetno poštuje Crvenu zvezdu, a "između redova" se dotakao i jučerašnjeg saopštenja kluba u kom su izrazili zabrinutost zbog delegiranja Jovana Šegrta, koji Vojvodini nije ostao u lepom sećanju.

"Nadam se da će samo fudbaleri Vojvodine i Zvezde biti glavni akteri utakmice".

Znala je Crvena zvezda da posle utakmica u Evropi "odmara" najbolje igrače, u međuvremenu je velika energija potrošena i na slavlje, ali Nenad Lalatović je uveren da će na "Karađorđe" istrčati najjači tim koji Vladan Milojević ima na raspolaganju.

"Atmosfera je sjajna, moji igrači jedva čekaju da počne meč. Igraju protiv kluba koji ima najveći fond kvalitetnih igrača, ma koji tim da izvedu... Opet, siguran sam da će igrati u najjačem sastavu, protiv nas sigurno neće odmarati, niti to želim. Tako će moji igrači videti gde su i šta su", poručio je Lalatović i kazao da se Crvena zvezda sigurno neće opustiti u derbiju.

"Milojević je sa dve titule i dve Lige šampiona pokazao da je najbolji trener u Srbiji. Neće dozvoliti da se opuste protiv tima koji nema poraz u Superligi. Oni će hteti da pobede, ali ćemo mi imati duplo veću želju da pobedimo Zvezdu".

Nenad Lalatović pred meč Vojvodina - Zvezda
Izvor: YouTube/FK Vojvodina

Zanimljivo je da Nenad Lalatović u oba mandata na klupi Vojvodine nema poraz na "Karađorđu" u domaćim utakmicama, a nada se da će se ta serija nastaviti...

"Ne treba im pretiti, imaju veliki fond igrača iz inostranstva, imaće velike prihode posle ulaska u Ligu šampiona... Dao bih sve na svetu da ostanem neporažen na Karađorđu. Još više bih dao da moji igrači pokažu da su dobri. Kad mogu Zvezda i Partizan, može i Vojvodina da može da uđe u grupnu fazu Lige Evrope", rekao je trener Novosađana.

Lalatoviću problem pravi pozicija napadača zbog suspenzije Matića i povrede Nikolića, a istakao je da su moguće alternative za to mesto Bojić i Eze...

Meč se igra u subotu od 18.45 na stadionu "Karađorđe" uz prenos na TV Arena Sport.

TABELA: Vojvodina 16, TSC 16, Radnički 13, Crvena zvezda (-2) 12, Čukarički (-1) 12, Partizan (-2) 10, Inđija 7, Voždovac (-1) 7, Spartak 6, Rad 6, Mladost 5, Napredak 4, Javor (-1) 4, Radnik (-1) 3, Proleter 2, Mačva 1.