Fudbal

Fudbalski MEGA vikend na Areni: Podrhtavaju Torino, Rim, Buenos Ajres

Izvor mondo.rs

Tokom predstojećeg vikenda, televizija Arena sport direktno će prenositi čak šest spektakularnih fudbalskih susreta.

Posle kvalifikacija za Ligu šampiona, odnosno Ligu Evrope, fudbal je ponovo tema broj jedan u regionu, a Srbija će kao i pre dve godine imati dva predstavnika u kontinentalnim takmičenjima.

Sledi dvonedeljna pauza zbog obaveza nacionalnih selekcija, međutim pre nego što mnogi igrači klupske zamene reprezentativnim dresovima, čeka nas fantastičan fudbalski vikend na TV Arena sport, za koje možemo pretpostaviti da će biti veoma uzbudljivi.

- SUBOTA - 

Vojvodina - Crvena zvezda (18.45h)

Prvi meč kao ponovni učesnik Lige šampiona fudbaleri Crvene zvezde odigraće u Novom Sadu protiv Vojvodine. Tim iz Novog Sada igra kao "preporođen" od dolaska, odnosno povratka Nenada Lalatovića na klupu. Novosađani su zabeležili samo jedan remi i sa velikim očekivanjima dočekuju šampiona na svom "Karađorđu" za koji se pretpostavlja da će biti ispunjen do poslednjeg mesta.

Juventus - Napoli (20.45h)

Već drugo kolo Serije A donosi dva velika derbija. U Torinu Juventus dočekuje Napoli i ima prvu priliku da se odvoji na tabeli od po mnogim pretpostavkama, najozbiljnijeg konkurenta za titulu. Oba tima doživela su kadrovske promene tokom prelaznog roka i naravno najavili borbu za najviši plasman. Napolitanci godinama unazad ne uspevaju da izdrže šampionsku trku sa "Starom damom" koja želi da osvoji osmu uzastopnu titlulu.

- NEDELJA -

Old firm: Rendžers - Seltik (13h)

Ako su se 2012. godine obradovali propasti Rendžersa, navijači Seltika verovatno su se brzo i pokajali. Razlog je taj što njihov klub od 2012. godine, odnosno trenutka kada su apsolutno zagospodarili fudbalom u Škotskoj na evropskoj mapi ne predstavljaju ni bledu senku nekadašnjeg giganta. Nedostatak rivalstva, jakih mečeva i konkurencije "izduvali" su i zeleno-bele koji su postali poželjan rival u kvalifikacijama klubovima osrednjeg kvaliteta. Međutim, Old Firm se vraća. Grad podeljen na dva kluba, na dve boje, i na dve religije, ponovo će podrhtavati. Glazgov ponovo ima derbi Rendžersa i Seltika. Očekuje nas utakmica kakvu verovatno nismo gledali u prethodnoj deceniji kada je sudar ova dva tima u pitanju. I jedni i drugi konkurentni, puni motiva, spremni za borbu do poslednje kapi znoja i krvi. U kom delu Glazgova će se prolamati pobednička pesma i gde će teći potoci viskija i piva, pogledajte ekskluzivno na Areni u nedelju od 13h.

Derbi dela Capitale: Lacio - Roma (18h)

Od sredine 90-ih godina prošlog veka nikako ne uspevaju rimski klubovi da preuzmu primat u italijanskom fudbalu. Međutim, i pored toga rivalstvo Rome i Lacija spada u najveća u Evropi. To i ne čudi s obzirom šta smo sve viđali u sudarima ova dva kluba kroz istoriju. "Vučica" se nakon odlaska Totija u penziju odrekla i De Rosija koji će ovog viknda umesto u derbiju Serije A biti učesnik argentinskog Superklasika. U redovima Lacija i dalje je Sergej Milinković-Savić pa nema dileme da će prilikom dolaska na okupljanje reprezentacije Srbije imati šta da ispriča kolegama iz nacionalnog tima. Kada u nedelju u 18 sati počne susret, rimski "Olimpiko" barem na dva sata, za fudbalske navijače, predstavljaće veću znamenitost Rima od Koloseuma.

Partizan - TSC (20h)

Novajlija u Superligi Srbije ima priliku da pokaže da ima "pluća" i snage za borbu sa večitima na duge staze. Najveće iznenađenje srpskog fudbala, topolski sportski klub, za sada ne zna kako izgleda izgubiti meč u društvu najboljih. Umoran, ali osokoljen plasmanom u grupu Lige Evrope, Partizan će pokušati da na dvonedeljnu pauzu ode u dobrom raspoloženju. Ekipa Sava Miloševića deluje mnogo bolje u odnosu na prethodnu sezonu, napadački potencijal crno-belih je ogroman. Da li i dovoljan da TSC-u nanese prvi poraz, pogledajte na Areni u nedelju od 20 sati. Partizan je odlučio da časti svoje navijače - ulaz je BESPLATAN.

Superklasiko: River - Boka (22h)

Prilikom finala Libertadoresa odigranog 9. decembra prošle godine u Madridu između Boke i Rivera, komentator Arene sport Sreten Rašković nakratko je ostao bez svesti tokom prenosa utakmice. Zamislite sad nekoliko desetina hiljada takvih fudbalskih zaluđenika na stadionu u Buenos Ajresu i atmosferu na "Monumentalu". Tlo Južne Amerike uveliko podrhtava a erupcija se očekuje u nedelju od 22 sata kada po srednjeevropskom vremenu počinje Superklasiko. A da bude zanimljivije postarao se i žreb za Kopa Libertadores koji je ovog puta argentinske večite spojio u polufinalu kontinentalnog takmičenja. Ti mečevi na programu su u oktobru. Sreten Rašković će ponovo biti u kabini i prenositi najveći derbi latino fudbala. Možda i uz prisustvo medicinske službe.

MONDO PODKAST: SVE O ARGENTINSKOM FUDBALSKOM LUDILU

Sve u 16 Mondo podcast gost Sreten Rašković
Izvor: MONDO

Uz sve navedene mečeve, očekuju vas još i prenosi francuske lige1, kreće SEHA liga u rukometu.

Raspored derbija na Areni sport za vikend:

Subota, 31. avgust:

Vojvodina - Crvena zvezda, 18:45, AS1
Juventus - Napoli, 20:45, AS1

Nedelja, 1. septembar:

Rendžers - Seltik, 13:00, AS1
Lacio - Roma, 18:00, AS1
Partizan -TSC, 20:00, AS1
River plejt - Boka juniors, 22:00, AS1.